CHP ve DEM, Gebze'de Erkan Baş'ı mı destekleyecek?

CHP ve DEM, Gebze'de Erkan Baş'ı mı destekleyecek?

CHP ve DEM Parti'nin yaklaşan yerel seçimlerde Gebze'de TİP Genel Başkanı Erkan Baş'ı destekleyeceği öne sürüldü.

Yerel seçimleri yaklaşırken siyasetin gündemi de giderek ısınıyor. İddiaya göre CHP, TİP Genel Başkanı ve Gebze Belediye Başkan Adayı Erkan Baş'ı destekleyerek bölgede aday çıkartmayacak.

Erkan Baş, 31 Mart'ta yapılacak yerel seçimlerde partisinin Kocaeli Gebze Belediye Başkan adayı olduğunu duyurmuştu. 

Baş,  X hesabından "TİP adaylığının anlamı sorumluluk almak, elini taşın altına koymaktır. Ben de arkadaşlarımdan beklediğim sorumluluğu paylaşıyorum ve ülkemizin en büyük işçi havzası olan Gebze'den adaylığımı ilan ediyorum." ifadelerine yer vermişti.

GEBZE'DE CHP VE DEM ADAY ÇIKARMADI

İddiaya göre CHP ve DEM Gebze'de Erkan Baş'ı destekleyecek. CHP, DEM Parti ve TİP arasındaki tek görünür seçim iş birliği AKP'nin güçlü olduğu Kocaeli'nin Gebze ilçesinde oldu. Baş’ın aday olduğu Gebze’de CHP ve DEM Parti aday çıkarmadı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de katıldığı bir programda, “Gebze’de Erkan Baş’ı destekliyoruz. TİP bunun karşılığında aday çıkarmadığı yerlerde CHP’ye destek verecek” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 22 Şubat Perşembe günü katıldığı bir televizyon programında şunları söyledi:

“TİP’le şöyle bir çalışma yaptık. CHP ile kafa kafaya gittiği ve kaybettirme riski olan yerlerde aday göstermediler. Biz de bir işçi kenti olan Gebze’de ilçe belediyesinde Erkan Baş bir iddia koydu orada. Kendisini biz destekliyoruz orada ama Kocaeli Büyükşehir’de, ilçelerde ve TİP’in aday göstermediği, bizim için yarışmalı olan yerlerde TİP seçmeni bu Gebze jestine karşılık Cumhuriyet Halk Partisi’ne destek verecek.”