CHP’de flaş istifa! CHP Genel Başkan Yardımcısı istifa etti

CHP’de flaş istifa! CHP Genel Başkan Yardımcısı istifa etti

CHP'de Genel Başkan Yardımcılığında bulunan o isim istifasını sundu.

CHP'de dikkat çeken bir gelişme yaşandı. Partinin Genel Başkan Yardımcısı istifa ettiğini sosyal medya hesabından duyurdu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve CHP Parti Meclisi Üyesi Koza Yardımcı, X hesabından yaptığı paylaşım ile istifa ettiğini açıkladı. Yardımcı'nın istifa açıklaması şöyle:

"KURALLARA VE TALİMATLARA UYGUN BİR ADAY BELİRLEME SÜRECİ OLMASI İÇİN MÜCADELE ETTİM"

"Göreve geldiğim ilk günden bugüne kadar CHP örgütlerinin emeklerini gözeterek, liyakat esaslı, belirlenen kurallara ve talimatlara uygun bir aday belirleme süreci olması için mücadele ettim.

"VİCDAN YARALAYAN UYGULAMALAR"

Yaptığım tüm uyarılara ve müdahalelere rağmen CHP örgütlerinin ve seçmenlerimizin vicdanını yaralayan uygulamalar ısrarla devam etti.

"GELEN TEPKİLERE KULAK TIKAYAMAM"

CHP örgütlerinden ve seçmenlerimizden gelen tepkilere kulak tıkamamı kimse bekleyemez. Benim asli sorumluluğum onlaradır.

"GENEL BAŞKAN YARDIMCILIĞINDAN İSTİFA ETTİM"

Tüm bu nedenlerle Genel Başkanımızın takdiri ile geldiğim Genel Başkan Yardımcılığı görevimden istifa ederek, örgütümüzün takdiri ile seçildiğim PM üyeliği görevimde örgütümüzün ve seçmenlerimizin sesi olmaya devam edeceğim"

ekran-goruntusu-2024-02-15-172208.png

KOZA YARDIMCI KİMDİR?

Koza Yardımcı Adana'da doğmuştur. İş hayatına tekstil sektöründe başlamış daha sonra basın medya sektörüne geçmiştir. Adana yerel medyasında Ekspres Gazetesi'nin Yönetim Kurulu Başkanı olarak görev yapmıştır. Özgür Özel'in yeni CHP'sinde ise Koza Yardımcı CHP Kültür ve Turizm Bakanlığından ve Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı görevine getirildi.