CHP'den Erdoğan'a çok sert sözler: "Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir Cumhurbaşkanısın?"

CHP'den Erdoğan'a çok sert sözler: "Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir Cumhurbaşkanısın?"

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, 6 Şubat depremleri üzerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, devam eden MYK toplantısı sırasında basın açıklaması düzenledi. 6 Şubat'ın yıldönümünü geride bırakırken, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Hatay'da sarf ettiği sözlere değinen CHP'li Yücel, Erdoğan'a sert sözlerle yüklendi.

"DEPREMİ SEYREDEN İKTİDARI UNUTMADIK"

İşte Yücel'in açıklamalarından satırbaşları:

"Büyük acının, 6 Şubat depremlerinin 1. yıldönümünde yaşananların ağırlığını sanki dün gibi hissediyoruz. Kâğıttan yapılmış gibi yıkılan binaları, O binaların altında yitip giden hayatları, Yakınlarından iyi bir haber alabilmek için bekleyen vatandaşlarımızı, Ve tüm bunlar olurken sadece seyreden iktidarı unutmadık.

"HATAY'I HİZMET GETİRMEMEKLE NASIL TEHDİT EDERSİN ERDOĞAN?"

Herkesin bildiğini, yaşadığını ve konuştuğunu Sn. Erdoğan; İnsan aklının ve vicdanının kabul etmeyeceği; “Bu kadar da kötülük olmaz” dedirtecek sözlerle Hatay'da itiraf etti. “Oy vermezseniz hizmet yok” ne demek! Sen depremde yerle bir olmuş, taş üstünde taş kalmamış, en az 22 bin kişinin öldüğü Hatay’ı hizmet getirmemekle nasıl tehdit edersin Sn. Erdoğan! Sen nasıl bir adamsın? Sen nasıl bir Cumhurbaşkanısın?

"1 YIL İÇİNDE 319 BİN KONUTU TESLİM EDECEĞİNİ SÖYLEDİ, SÖYLEDİĞİNİN YEDİDE BİRİNİ YAPTI"

Bu tehdit diline, bu halkını küçük gören, aşağılayan, diz çöktürmeye çalışan kibirli anlayışa, en güzel cevabı Hatay halkı ve milletimiz verecektir. 11 ilde milyonlarca vatandaşımızdan, devletin sıcak elini esirgeyen bu hükümet, 21’inci yüzyılda boş vaatlerle depremzedeleri kandırmakta bir sakınca görmedi. 1 yıl içinde 319 bin konutu teslim edeceğini söyledi, söylediğinin 7’de birini yaptı. Televizyonlarda kampanyalarla toplanan 115 milyar liranın ise nereye harcandığı belli değil… Ama deprem bölgesine harcanmadığı kesin… Çünkü hala milyonlarca vatandaşımızın en temel ihtiyaçları karşılanmadı. Barınacak yerleri YOK. Temiz içme suları, Hijyen koşullarının sağlandığı tuvaletleri YOK Gidecek bir okulları, Çalışacak bir işleri, Tedavi olacakları hastaneleri YOK. İnsanlar yaşadıkları mağduriyetler nedeniyle yakınlarının, kayıplarının yasını bile tutamadı…

"SEN NASIL BİR İNSANSIN ÖZHASEKİ?"

Her şey bu kadar ortadayken, İnsanı insanlığından utandıran bir açıklama daha yapıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki’ye göre depremzedeler: “Bak evimiz yıkıldı ama iyi olmuş, villamız oldu” diyorlarmış! Yav sen nasıl bir insansın Sn. Özhaseki? Yıllarca bakanlık yaptın, bu millete hizmet ettin, Hiç mi insanlık öğrenmedin? Orada insanlar öldü, çocuklar öldü, Aileler, hayatlar yok oldu… Bakan ÖZHASEKİ kalkmış “Depremzedeler deprem oldu, oh ne iyi oldu, villa sahibi olduk diye seviniyorlar” diyor. Sayın basın mensupları, AKP’nin her olaydan siyasi rant ve oy devşirme çabası artık rezil bir boyuta ulaştı. Vicdansızlıkta, insafsızlıkta, utanmazlıkta sınır tanımayan bu zihniyet, bu memleketin başına gelmiş en büyük kötülüktür. 50 binden fazla yurttaşımız canlı canlı toprağa gömüldü. Birçoğunun hala mezarları yok!

"AKP İKTİDARI HİÇ UTAMIYOR"

Buradan iktidara, sarayda şatafat içinde yaşayanlara sesleniyorum. Kendinizi bir an için bir depremzedenin yerine koyun. Bir gecede evinizi, barkınızı, her şeyinizi kaybettiniz… Belki başka bir şehre göç etmek zorunda kaldınız. Bu ekonomik şartlarda başka bir şehirde nasıl yaşarsınız? Yardımın tehditle verildiği, hizmetlerin götürülmediği depremde yıkılan memleketinizde nasıl yaşarsınız? 1 yıldır hayatları hiç düzelmeyen, “Önceden hayat nasıldı? Sıcak bir evde yaşamak nasıl bir şeydi?” sorularını kendilerine soran milyonlar var. Maddi–manevi tükenen bu insanların yerine koyun kendinizi… Bu yoklukla nasıl baş edersiniz? Son 1 senede Çay yüzde 90 artmış! Kuzu eti yüzde 129, dana eti yüzde 109 artmış! Patates yüzde 99, Ekmek yüzde 57 artmış. Meyve ortalama yüzde 88 artmış. Emekli maaşı kaç para 10 bin lira! Açlık sınırı ne kadar 15 bin lira! Bu ekonomik koşullarda depremzede hayata nasıl tutunsun? İnsanlar hayatlarını nasıl idame ettirsin? Biz bunları konuşmaktan utanıyoruz, Ama bu ülkeyi yaşanmaz hale getiren 22 yıllık AKP iktidarı hiç utanmıyor…

"TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİNİ MAHVETTİNİZ"

Geçtiğimiz hafta Merkez Bankasının yeni Başkanı enflasyonla ilgili bir toplantı yaptı. Bu toplantıdan vatandaşın payına seçim sonrasında elektrik ve doğalgaza yapılacak zamlar düştü. Çok açık söyleyelim; AKP 5 değil 15 başkan değiştirse de sonuç değişmeyecek. Çünkü gömleğin ilk düğmesi 2018’de yanlış iliklendi. Bütün yetkiler tek adama verildi... Şimdi o zat kendini hem ekonomist, hem çiftçi, hem hakim, hem de mühendis sanıyor... Yok Sn. Cumhurbaşkanımızın tensipleriyle… Yok Sn. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla… Deprem döneminde, pandemide, kritik süreçlerde bu ülke, bu millet bu rezillikleri yaşadı! Türkiye Cumhuriyeti Devletini mahvettiniz. AKP, Devletteki bütün dengeyi bozdu, denetlemeyi ortadan kaldırdı.

"İNANÇLARI, MİLLİ DUYGULARI SÖMÜREREK KOLTUĞUNU KORUMAYA ÇALIŞAN BİR ADAMSIN"

Recep Tayyip Erdoğan kendini her şey sanabilir ama ona ne olmadığını biz söyleyelim... Sayın Erdoğan sen artık halktan biri değilsin... Sen halktan kopmuşsun. Sen sırça köşklerde, 1000 odalı saraylarda lüks ve şatafat içinde yaşayan, Halkın dertlerinden bi haber, hamasetle, toplumun inançlarını, milli duygularını sömürerek koltuğunu korumaya çalışan bir adamsın.

Sayın Erdoğan, Sen seçmeni tehdit ettikçe gerçek yüzünü daha fazla insan görüyor. Sen tehditlerini sürdürdükçe iktidarı kaybetmekten ne kadar korktuğunu çok iyi anlıyoruz… Tehdit siyaseti senin işin… Bizim işimiz gücümüz Türkiye… Dürüst ve ahlaklı belediye başkanlarımızla, Güven içinde yaşanacak, Yağmalanmayan kentlerde halkımız için çalışmaya devam edeceğiz. Liyakatle yönetilen, çaresizliği değil umudu büyüten, Tüm engellemelere rağmen hizmetleri aksatmayan, sorunlara bir bir çözüm üreten belediyecilik anlayışımızı memleketin dört bir yanına götüreceğiz. 31 Mart seçimlerinde, sandıkta kuracağımız Türkiye İttifakı, bu ülkede çok şeyi değiştirecek… Cumhuriyet Halk Partisi, herkese çok iyi gelecek!"