CHP'den Murat Kurum'a basit bir soru: "25 yıldır neden yapmadınız?"

CHP'den Murat Kurum'a basit bir soru: "25 yıldır neden yapmadınız?"

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, Murat Kurum’un İstanbul adaylığı ve yaptığı açıklamalar ile ilgili manidar bir soru sordu.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında AKP’nin İBB adayı Murat Kurum’a yönelik açıklamalarda bulundu.

MURAT KURUM'UN BAKAN OLDUĞU HATIRLATILDI

AKP'nin İBB adayı olarak Murat Kurum'u "kentsel dönüşüm ve ulaşım sorunlarına ilaç olması için seçtiğini" söyleyen CHP2li Günaydın, Kurum'un, 2018-2023 arasında Çevre Bakanı olarak görev yaptığını hatırlattı. 

"GERİDE BIRAKILAN TOKİ MAĞDURLARI VARDIR"

Günaydın şunları söyledi:

"Bu dönem boyunca İstanbul'a yaptığı tek olumlu faaliyet var mıdır? '100 bin konut, 1 milyon konut imal edeceğiz.' hamasetleri çerçevesinde geride bırakılan TOKİ mağdurları vardır. 6 Şubat depreminin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen teslim edilebilen konut oranı yüzde 4 bile değil. Daha dün konteynerlerde yanarak can veren yurttaşlarımızın varlığı hepimizin yüreğini yakmaktadır.

"BU SAATTEN SONRA NE YAPACAKSINIZ?"

Murat Kurum'un 2019 yılında imar affına imza atan bir bakan olarak tarihe geçtiğini hatırlıyoruz. Böyle bir sicilden sonra 'Kentsel dönüşümde İstanbul'u dirençli şehir haline getireceğiz.' diyorlar. 25 yıldır neden yapmadınız, bu saatten sonra ne yapacaksınız?"

"ERDOĞAN KANAL İSTANBUL'U YAPMAK İSTİYOR, ONUN MEMURU DA MURAT KURUM"

Günaydın, 2017'de AKP yönetiminde İstanbul'daki metro inşaatlarının durdurulduğunu, bugün iktidarın engellemelerine rağmen bunların yapımının devam ettiğini ifade ederek, "AKP iktidarından İstanbul'un bekleyeceği olumlu bir hamle yoktur. Ama Kanal İstanbul'u Erdoğan yapmak istiyor, onun memuru da Murat Kurum" değerlendirmesinde bulundu.