CHP'liler ve Nasuh Mahruki birbirine girdi! Mesele 'türban'

CHP'liler ve Nasuh Mahruki birbirine girdi! Mesele 'türban'

Beşiktaş Bağımsız Belediye Başkanı Adayı Nasuh Mahruki, başörtüsüne değil türbana karşı olduğunu açıklayarak gündem oldu. CHP'lilerden ise Mahruki'ye tepki geldi.

AKUT kurucularından ve ayrıca 31 Mart'ta Beşiktaş Bağımsız Belediye Başkanı Adayı olan Nasuh Mahruki, KRT'de katıldığı yayında 'türban' karşıtı sözleriyle gündeme bomba gibi düştü.

Mahruki'nin sözleri CHP Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç tarafından eleştirildi. Mahruki ise bu eleştirinin üstüne gidince ortalık karıştı. CHP'den Mahrukiye tepki üstüne tepki yağdı.

NASUH MAHRUKİ, TÜRBAN KARŞITI SÖZLERLE GÜNDEM OLDU

CHP’den Beşiktaş Belediye Başkan adayı gösterilmeyince bağımsız aday olan Nasuh Mahruki, katıldığı bir canlı yayında, "Türban, bir siyasal İslam ve emperyalizm sembolüdür. Başörtüsüyle kimsenin sorunu yok ama türbanla var" diyerek aklınca örtü üzerinden algı operasyonu yaptı.

"E TÜRBAN TAKMAYIN O HALDE NASUH MAHRUKİ BEY"

Mahruki'nin sözlerine CHP Gençlik ve Spor Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Sevgi Kılıç Twitter'dan, "E türban takmayın o halde Nasuh Mahruki Bey, emperyalizme şöyle okkalı bir tokat atmış olursunuz. Kadınların ne giyeceğini erkekler konuşmasın! Biz kadınların tercih ettiği yaşam tarzı sizleri hiç mi hiç ilgilendirmez, anlayın artık!" ifadeleriyle yanıt verdi.

ekran-goruntusu-2024-02-27-153658.png

"CHP'DE YÖNETİCİ OLARAK NE İŞİ OLDUĞUNU HERKES SORGULAMALI"

Mahruki ise Sevgi Kılıç'a, "Sevgi Kılıç, Kuran’da senin başındaki gibi saçının tek bir teli görünmesin diye altına bone takılan türban diye bir şey yok. Türban/Sıkmabaş Siyasal İslamcı yani Müslümanlığı siyasi çıkarları için bir araç olarak kullanan Allah ile aldatan tarikatların sembolü. Bu düşüncede birinin Atatürk’ün kurduğu, ALTI OK’un partisi CHP’de yönetici olarak ne işi olduğunu da bence herkes sorgulamalı" yanıtını verdi.

ekran-goruntusu-2024-02-27-153703.png

"CHP, SİZİN GİBİLERİN HER ZAMAN KARŞISINDADIR"

CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik de Mahruki'nin ifadelerine yanıt verdi. Çelik, Mahruki'ye yönelik "Neyse ki Türkiye Cumhuriyeti'nin hür kadınları ne giyeceklerini, nasıl yaşayacaklarını size sormuyor Nasuh Mahruki! Ama duracağınız yeri ve haddinizi size onların öğreteceğine eminim. Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden ayrılmayan Cumhuriyet Halk Partisi tüm kadınların özgür yaşam tarzının teminatıdır ve sizin gibilerin her zaman karşısındadır" ifadelerini kullandı.

ekran-goruntusu-2024-02-27-153717.png