CHP'nin Çankaya ve Kadıköy adaylarından ilk mesaj!

CHP'nin Çankaya ve Kadıköy adaylarından ilk mesaj!

CHP'nin kaleleri olarak görülen Çankaya ve Kadıköy'de adaylar belli oldu. Adaylardan ilk açıklamalar da geldi.

CHP'nin yerel seçim gündemli MYK ve PM toplantılarında partinin yerel seçimde yarışacak adayları belli oldu. Merakla beklenen İstanbul'un Kadıköy ilçesi ve Ankara'nın Çankaya ilçesinde de adayların kim olacağı ilgi uyandırıyordu. Bu ilçelerde de isimler belli oldu.

Kadıköy'de Mesut Kösedağı, Çankaya'da Hüseyin Can Güner, belediye başkan adayları olarak ilan edildi. CHP'nin kalelerinde aday olan isimlerden ilk açıklamalar da geldi.

KADIKÖY'DE 'YENİ SAYFA' VE 'REKOR OY' VURGUSU

CHP Kadıköy Belediye Başkan Adayı Mesut Kösedağı, X hesabından yaptığı videolu paylaşımda şu mesajı verdi:

"Değerli Kadıköylü komşularım, Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul’daki kalesi Kadıköy’ün, Cumhuriyetçi Kadıköy’ün, özgürlüğün ve farklılıkların kenti Kadıköy’ün belediye başkan adayı olmaktan onur duyuyorum. Kadıköy’de yeni bir sayfa açmak ve İstanbul’a hizmet yolculuğunda rekor oyla, Kadıköy Belediye Başkanı olmak için #TamYolİleri diyorum… Bu onurlu görev için bana güvenen Genel Başkanımız Sayın @eczozgurozel ’e MYK üyelerimize, Parti Meclisimizin kıymetli üyelerine,  İstanbul İl Başkanımız Sayın @ozgurcelikchp ’e , Kadıköy İlçe Başkanımız Sayın @AliNarin73 ’e, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın @ekrem_imamoglu ’na teşekkürlerimi sunuyorum. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün açtığı yolda, Cumhuriyet değerlerinin yılmaz bir savunucusu olarak Kadıköy’ü sosyal demokrat belediyecilik anlayışı doğrultusunda, Kadıköy halkıyla birlikte kolektif bir sistemle yöneteceğime söz veriyorum."

 

"UMUDUN IŞIĞI ÇANKAYA'DAN PARLAYACAK"

CHP Çankaya Belediye Başkan Adayı Hüseyin Can Güner de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla ilk mesajını verdi. Güner'in açıklaması şöyle:

"Ulu Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti Çankaya’mız için partimizin Belediye Başkan adayı olmanın tarifsiz gururunu yaşıyorum. Cumhuriyet Halk Partisi’nin kapısından girdiğim günkü kadar inançlı, en az o günkü kadar heyecanlı ve mutluyum. Başta Sayın Genel Başkanımız Özgür Özel’e, Parti Meclisimize, bu onurlu sorumluluğun bana layık görülmesinde katkısı olan her Cumhuriyet Halk Partisi üyesine teşekkürü borç bilirim. Bugüne kadar nasıl hep birlikte yürüdüysek, bundan sonra da Çankaya’da yan yana, omuz omuza yürüyeceğiz. İnsanımızın sürüklendiği yoksulluğa, ülkemizi yakıp kavuran karanlığa karşı 100 yıl evvel nasıl ışık olduysa, bugün de umudun ışığı Çankaya’dan parlayacak."

ekran-goruntusu-2024-02-13-181746.png