Cüneyt Özdemir'den Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' açıklamasına tepki

Cüneyt Özdemir'den Kılıçdaroğlu'nun 'başörtüsü' açıklamasına tepki

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun Twitter'da paylaştığı son videodaki başörtüsü vurgusu gündeme oturdu. Kılıçdaroğlu'na gazeteci Cüneyt Özdemir'den eleştiri geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, dün akşam saat 21.00'de yeni video paylaşacağını duyurmuştu. Evinde çekilen videoyu sosyal medyadan yayınlayan Kılıçdaroğlu'nun başörtüsüyle ilgili açıklamaları dikkat çekti. Kılıçdaroğlu, " Kadınların giyim kuşamını siyasetin tekelinde çıkartıyoruz. Bu hakkı yasal güvenceye alacağız. Bunu bir tartışma konusu olmaktan tümüyle çıkartacağız. Yarın itibarıyla bu yarayı sonsuza kadar kapatacak adımı atıyoruz. Kanun teklifimizi grup toplantımızdan hemen sonra TBMM'ye sunacağız" dedi.

Youtube üzerinden haber programları yapan gazeteci Cüneyt Özdemir, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'başörtü' açıklamasını eleştirdi.

"Enflasyonun %186 açıklandığı gün, tüm anketlerde Türkiye'nin bir numaralı sorununun ekonomi gözüktüğü bugün, ekonomik krizin milletin anası ağlattığı şu gün aniden başörtüyü gündeme getirmek... Gerçeklerden kopmak, sürreal gündemlerde kaybolmak. Beceremeyecekler hissi, ağırlığı" diyen Özdemir, "Tarım bitmiş, çiftçinin anası ağlamış. Barınma tüm dünyada olduğu gibi Türkiye'nin bir numaralı sorunu. Herkes borç batağında. Enflasyon tam bir canavar artık! Tüm anketler milletin bir numaralı sorunu bunları söylüyor ve 6'lı masa harikalar ya da hayaller diyarında savruluyor..." ifadesini kullandı.