Dünya Sağlık Örgütü sıradaki salgını açıkladı!

Dünya Sağlık Örgütü sıradaki salgını açıkladı!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) bir sonraki salgının ne olacağını açıkladı.

DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge, bir sonraki salgının ne olacağını açıkladı.

Sıradaki salgının "ruh sağlığı" salgını olabileceğini söyleyerek son zamanlarda çok ciddi bir kaygı ve uyku problemi olduğunu ifade etti.

aydin-ataturk-devlet-hastanesi-psikiyatri-bolumu-hakkinda.jpg

ULUSLARARASI SALGIN ANLAŞMASI

Gelecekteki salgınlara hazırlık için uluslararası iş birliğinin önemine değinen Kluge, 149 ülkenin katılması beklenen bir "salgın anlaşması" üzerinde müzakerelerin devam ettiğini ifade etti.

Aşı konusundaki endişelere de değinen Kluge, DSÖ'nün aşıların güvenliğini onayladığını ve toplumların endişelerini dinlemenin önemini vurguladı.

cocuk-ve-ergen-ruh-sagligi-b-1.webp

SIRADAKİ SALGIN NE OLACAK?

Ruh sağlığının da önemli bir konu olduğunu belirten Kluge, salgınların insanların zihinsel sağlığını da etkilediğini ve bu alanda daha fazla destek ve anlayışa ihtiyaç olduğunu dile getirdi.

Kluge, insanların ruh sağlığını güçlendirmenin önemine dikkat çekerek, "Ruh sağlığı sorunlarını 'bir sonraki pandemi' olarak adlandırıyorum. Dünyanın her yerinde, özellikle de COVID-19'da gençler de tecrit altındaydı ve bu durum, insanların ruh sağlığını da etkiliyor. Hizmetlerimizden gördüğümüz kadarıyla gençlerde çok fazla kaygı ve uyku problemi var" dedi.