Duyduk duymadık demeyin! Nebati: İhracatımız Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesinde

Duyduk duymadık demeyin! Nebati: İhracatımız Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesinde

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "2022 yılı Mayıs ayında ihracatımız yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır." dedi.

Halk ekonomik krizle boğuşurken, TL döviz karşısında hızla değer kaybı yaşarken ve alım gücü git gide düşerken hükümetten peş peşe ekonomik program adımları geliyor. Ancak atılan adımlar yüksek enflasyon ve ekonomideki gidişata çare olamıyor.

Hal böyleyken Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati yaptığı açıklamalarla dikkat çekmeye devam ediyor. Bakan Nebati bu kez de "Enflasyonun olumsuz etkilerinin farkındayız." diyerek şunları söyledi:

"GEREKLİ TECRÜBE VE DONANIMA SAHİBİZ"

"Enflasyonla mücadele konusunda gerekli tecrübe ve donanıma sahibiz, mücadelemizi kararlılıkla sürdürüyoruz ve enflasyonu kısa süre içerisinde düşürmeyi yine biz başaracağız. Bu süreçte vatandaşlarımızın fiyat artışlarından daha az etkilenmesi için azami çabayı gösteriyoruz."

"TARİHİN EN YÜKSEK SEVİYESİ"

Bakan Nebati, "2022 yılı Mayıs ayında ihracatımız yıllık 242,6 milyar dolar ile Cumhuriyet tarihinin en yüksek seviyesine ulaşmıştır." ifadelerini kullandı.