Ekmeğin içinden çıkan herkesi şoke etti!

Ekmeğin içinden çıkan herkesi şoke etti!

Japonya'da üreticinin iki paketin içinde siyah sıçan kalıntılarına rastladığını açıklamasının ardından 100 binden fazla paket dilimlenmiş ekmek geri çağrıldı.

Japonya'da üreticinin iki paketin içinde siyah sıçan kalıntılarına rastladığını açıklamasının ardından 100 binden fazla paket dilimlenmiş ekmek geri çağrıldı.

Pasco Shikishima adlı şirket çarşamba günü yaptığı açıklamada, sıçan kalıntılarının iki dilimlenmiş ekmek paketine nasıl girdiğini araştırdıklarını söyledi.

Japonya yüksek sanitasyon ve hijyen standartlarıyla tanınıyor.

Şirket şu ana kadar dilimlenmiş beyaz Chojuku ekmeğini tükettikten sonra hastalanan kimseye rastlamadıklarını belirtti.

Şirketten yapılan açıklamada "Tüketicilerimize ve müşterilerimize sıkıntı yaşattığımız için özür dileriz" dendi.

Ekmeğin üretildiği Tokyo'daki fabrika şimdilik faaliyetlerini askıya aldı. Bir soruşturma emri verildiği bildirildi.

Şirketten yapılan açıklamada, "Bir daha tekrarlanmaması için kalite yönetim sistemimizi güçlendireceğiz" dendi.

Pasco, Tokyo'daki bir fabrikada üretim sürecine sıçan veya sıçanların girmiş olabileceğine dair haberlerin ardından Chojuku Yamagata ekmeğinin 5 dilimli ve 6 dilimli paketlerini geri çağırıyor. Son kullanma tarihlerinin 7'yle 11 arasında Mayıs olup olmadığına ve aşağıdaki fabrika koduna bakınız.

Japonya'da gıda nadiren geri çağrılıyor. Ancak geçen yıl, 7-Eleven market zinciri bir pirinç topunda hamamböceği bulunmasının ardından özür dilemiş ve geri çağırma işlemi başlatmıştı.

Japonya'da sağlığa ilişkin yakın zamanlı bir endişe, Kobayashi Pharmaceutical'ın kolesterolü düşürmek için tasarlanan diyet takviyelerini geri çağırması üzerine oluşmuştu. Şirket, kırmızı maya pirinci içeren bu ürünlerle bağlantılı olması muhtemel 5 ölüm vakasını araştırdığını açıklamıştı.