Elon Musk'ın yapay zekası Grok artık Türkiye'de

Elon Musk'ın yapay zekası Grok artık Türkiye'de

2023 kasım ayında tanıtımı yapılan Elon Musk'ın yapay zeka şirketi xAI tarafından geliştirilen Grok, Türkiye'deki kullanıcıların da erişimine açıldı. Beta aşamasında olan Grok, ücretli X abonelerine özel olarak sunuldu ve Türkçe konuşabiliyor.

2023 kasım ayında tanıtımı yapılan Elon Musk'ın yapay zeka şirketi xAI tarafından geliştirilen Grok, Türkiye'deki kullanıcıların da erişimine açıldı. Beta aşamasında olan Grok, ücretli X abonelerine özel olarak sunuldu ve Türkçe konuşabiliyor.

Grok artık X Türkiye kullanıcıların da erişiminde. Grok, Premium ve Premium+ X abonelerinin iki versiyonuyla geliyor. Premium katmanına X Türkiye kullanıcıları aylık 150 TL, Premium+ katmanına ise aylık 300 TL karşılığında ücretsiz olarak Grok da kullanılabiliyor.

Chip'te yer alan habere göre Grok yalnızca X Premium aboneleri tarafından kullanılabilecek. Premium kullanıcılar, X platformunun Keşfet bölümündeki Sizin İçin sekmesinde öne çıkan en son konuların özetlerini okuyabilecek. Stories on X özelliği şimdilik yalnızca web ve iOS kullanıcılarına sunuluyor.

GROK NE İŞE YARIYOR? 

Grok AI tarafından desteklenen bu özellik ile ağınızdaki en son haberleri ve konuları okumak için X’teki Sizin İçin bölümüne bakmanız yeterli olacak. Artık Stories on X ile, Sizin İçin sekmesindeki gönderiye her dokunduğunuzda, o gönderinin Grok AI tarafından desteklenen bir özeti sayfanın üst kısmında görünecek.

Bu özet, size konunun bir ön izlemesini sunacak. Ancak bu özellik ile beraber, artık AI özelliklerinde bir standart haline gelen “hata olabilir, sonuçları doğrulayın” uyarısı da yer alıyor.