Erdoğan 9 gün sonra açılışını yapacaktı: Yol yerle bir oldu

Erdoğan 9 gün sonra açılışını yapacaktı: Yol yerle bir oldu

Zonguldak'ta 22 Ocak'ta Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından açılışı yapılması planlanan Kilimli Sahil Yolu, dün etkili olan şiddetli fırtına sonucu kullanılamaz hale geldi. Yolun maliyeti ise yaklaşık 500 milyon TL'yi buluyor.

 Yapımı 2002 yılında Kilimli Belediyesi tarafından başlatılan ancak Karayolları Yol Ağı’nda bulunmadığı için tamamlanamayan Kilimli Sahil Yolu, 2011 yılında ihale edildi. İhaleyi alan şirket 120 günde teslim edeceğini açıkladı. Bölüm bölüm ihale edilen yolun yapımını üstlenen şirket, belirtilen sürede yolu teslim edemedi ve çalışmalar durdu.

YOL KULLANILAMAZ HALE GELDİ

Daha sonra yol 2020 yılında bir kez daha ihaleye edildi. Toplamda yaklaşık 500 milyon liraya mal olan yol, 22 Ocak’ta yani 9 gün sonra Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılacaktı.

 22 Ocak’ta açılışı yapılacak olan yol, dün akşam saatlerinde başlayan şiddetli fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalara maruz kaldı. Yerel gazetelerin aktardığı haberlere göre; yer yer asfaltı söken dalgalar, karayolunu da taş ve su altında bırakarak kullanılamaz hale getirdi.

AÇILIŞA YETİŞTİRMEK İÇİN YOĞUN ÇALIŞMA BAŞLADI

Zonguldak’ta etkili olan fırtına nedeniyle meydana gelen dalgaların zarar verdiği Kilimli Sahil Yolunu açılışa yetiştirmek için ekipler yoğun şekilde çalışmaya başladı. 22 Ocak'ta açılması beklenen yolda dalgaların verdiği zararın giderilmesi için Kilimli Sahil Yolu’nda çalışmalar başlatıldı. Yolu yapan şirkete ait iş makineleri yoldaki taşları kaldırırken, yıkılan yerler de onarılmaya başlandı. Belediye ait araçlarda yolda biriken suları ve çamuru temizledi.

KILIÇDAROĞLU: İNSAN AKLINI BİRAZ BAŞINA ALIR YA…

Zongultak’ta açıklamalarda bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Sahil yolunu deniz aldı. Denize karşı durulmaz. Doğanın kendi kuralları vardır. Doğanın kanununa karşı ‘ben şuraya yol yapacağım, onu yapacağım, bunu yapacağım’ derseniz, olmaz. O denizin aldığı yol yeni bir yol değil. Tam üç kez yapıldı. İnsan biraz aklını başına alır ya. Devlette riyakarı bitirirseniz, mimarı, mühendisi oraya görevlendirmezseniz sonuç bu olur. Yolu yapıyoruz deniz aldı, bir daha yaptık deniz aldı. Bir daha yaptık… Aynı şeyleri yaparak farklı sonuç beklemek mümkün değil. Allah bunlara akıl fikir versin” dedi.