Erdoğan, Özgür Özel'e Osman Kavala için ne dedi?

Erdoğan, Özgür Özel'e Osman Kavala için ne dedi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özgür Özel’in görüşmesinde Gezi davasında tutuklu bulunan Osman Kavala da gündeme geldi. Peki Erdoğan, Özel'e ne dedi?

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in geçtiğimiz hafta yaptığı görüşmede Osman Kavala da gündeme geldi. Kavala gündeme geldiğinde, Erdoğan’ın “Ne yaptığını bilmiyorsunuz” dediği öne sürüldü.

Politikyol'un aktardığına göre Erdoğan ve Özel arasındaki görüşmede gündeme gelen konulardan biri de Gezi Parkı davasında tutuklu olarak cezaevinde bulunan isimlerdi.

AKP'li kaynaklar, görüşmede CHP lideri Özgür Özel’in Gezi tutuklularını gündeme getirmesinin ardından Erdoğan’ın ‘dikkatle dinlediğini’ söyledi.

SÖZ KAVALA'YA GELİNCE İTİRAZ ETTİ

PolitikYol’a bilgi veren parti kaynakları davaya ve tutuklulara dair Özel’in sözlerini dinleyen Erdoğan’ın söz konusu Kavala olunca itiraz ettiğini dile getirdi.

"SİZ ONUN NE YAPTIĞINI BİLMİYORSUNUZ"

Partililer, Erdoğan’ın “Siz onun ne yaptığını bilmiyorsunuz” dediğini ve ‘bunların görüşme tutanaklarına da girdiğini’ iddia etti.

GEZİ TUTUKLULARI HAKKINDA GELİŞMELER YAŞANABİLİR

AKP, Gezi davasında ‘bazı isimler hakkında gelişmeler yaşanabileceği, ancak Kavala konusunda netliğin olmadığını’ söyledi.

AKP'li bir yönetici, şunları dedi: 

“Cumhurbaşkanımız Gezi davasından hükümlü bulunanlara dair farklı düşüncelere sahip. Partimiz içinde de diğer isimler için adım atılabileceğine dair genel bir kanı hakim. Fakat söz konusu Osman Kavala olunca cumhurbaşkanımızın düşüncesi belli.”