Erdoğan, Tanzanyalı mevkidaşını ağırladı: "FETÖ konusunda Tanzanya'dan beklentimizi paylaştık"

Erdoğan, Tanzanyalı mevkidaşını ağırladı: "FETÖ konusunda Tanzanya'dan beklentimizi paylaştık"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanya Birleşik Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ı Türkiye'de ağırladı. İki lider ortak basın toplantısı düzenledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tanzanyalı mevkidaşı Samia Suluhu Hassan ile ortak basın Toplantısı düzenledi.

ekran-goruntusu-2024-04-18-225248.png

Tanzanya Cumhurbaşkanı Samia Suluhu Hassan'ı Türkiye'de misafir etmekten büyük bir memnuniyet duyduğunu ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kendisine ve kıymetli heyetine bir kez daha sizlerin huzurunda hoş geldiniz diyorum. Sözlerime Tanzanya'da 14 Nisan'da vuku bulan sel ve heyelan felaketiyle Arusha'da yaşanan trafik kazasında 8 ilkokul öğrencisinin hayatını kaybetmesinden duyduğum üzüntüyü ifade ederek başlamak istiyorum. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet kederli ailelerine sabır, yaralılara ise acil şifalar diliyorum" dedi.

ekran-goruntusu-2024-04-18-225257.png

"EŞ GÜDÜMÜN DAHA DA GELİŞTİRİLMESİ GEREKTİĞİ AŞİKARDIR"

İstişarelerinde terörle mücadele konusunu da ele aldıklarını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan şöyle konuştu:

"Terör örgütleri arasında hiçbir ayrım yapmayan Türkiye, bu alandaki tecrübelerini, dostlarıyla paylaşmaya da önem vermiştir. Tanzanya'nın kendi güvenliğini sağlamada atacağı adımlara yardımcı olmaktan da memnuniyet duyacağımızı belirttim. FETÖ örgütüyle mücadele kapsamında Tanzanya'dan beklentilerimizi paylaştık. Tanzanya'da Maarif Vakfımızın üstlenebileceği eğitim projeleri hakkında bilgi verdim. İnşallah bu ziyaret sonrasında Tanzanya tarafından da etkili ve somut adımlar göreceğiz. Bu minvalde iki ülke kurumları arasındaki eş güdümün daha da geliştirilmesi gerektiği aşikardır. Dışişleri Bakanlarımız düzenli siyasi istişarelerin yürütülmesi noktasında yüksek düzeyli diyalog mekanizmasını başlatacak adımları atmaya karar vermişlerdir" 

ekran-goruntusu-2024-04-18-225253.png

"AFRİKA'NIN SESİNİN DAHA ÇOK DUYULMASINA KATKIDA BULUNMAYA DEVAM EDECEĞİZ"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Afrika kıtasının gönlünde hep müstesna bir yeri olduğunu söyledi. Başbakanlığı ve Cumhurbaşkanlığı döneminde kıtaya 50’den fazla ziyaret gerçekleştirdiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Afrika açılımımızın kıta ülkeleri tarafından da muhabbetle karşılandığını görmek biz sevindiriyor. Ticaretten eğitime, tarımdan sağlığa, her alanda kıtayla ilişkilerimizi geliştirme kararlılığımız bakidir. Uluslararası platformlarda, Afrika'nın sesinin daha çok duyulmasına katkıda bulunmaya devam edeceğiz. Dünya 5’ten büyüktür şiarımızın Afrikalı kardeşlerimiz ve dostlarımız nezdinde yankı bulması doğru yolda olduğumuzun işaretidir. Tesis ettiğimiz bu samimi ilişkiler Gazze başta olmak üzere dünyada yaşanan adaletsizliklere karşı mücadele azmimizi güçlendiriyor. Afrikalı kardeşlerimizin Filistin davasına ve adaletsizlere karşı hassasiyeti tüm dünyanın malumudur" dedi.