Erdoğan'dan olaylı maç hakkında ilk açıklama! Faruk Koca, AKP'den ihraç ediliyor

Erdoğan'dan olaylı maç hakkında ilk açıklama! Faruk Koca, AKP'den ihraç ediliyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankaragücü - Rizespor maçının ardından yaşanan olaylarla ilgili açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankaragücü - Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca'nın hakem Halil Umut Meler'i yumruklaması ile ilgili açıklama yaptı.

"ŞİDDETİN TÜRK SPORUNUN İÇİNDE BARINAMSINA ASLA İZİN VERMEYECEĞİZ"

Erdoğan şöyle dedi:

"Bu akşam oynanan MKE Ankaragücü-Çaykur Rizespor müsabakası sonrasında hakem Halil Umut Meler’e yapılan saldırıyı kınıyor, kendisine geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Spor, barış ve kardeşlik demektir. Spor şiddetle bağdaşmaz. Şiddetin Türk sporunun içinde barınmasına asla izin vermeyeceğiz."

ekran-goruntusu-2023-12-11-235344.png

FARUK KOCA, AKP'DEN İHRAÇ EDİLİYOR

Öte yandan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın parti kurmaylarına talimat verdiği ve Faruk Koca yarın AKP'den MYK kararıyla ihraç edileceği belirtildi.

FARUK KOCA KİMDİR?

Faruk Koca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Başbakanlığı döneminde Ankara’daki ev sahibiydi. Erdoğan, partisinin kuruluşunda Türkiye’yi dolaşırken yanındaki birkaç isimden biriydi. Kurucusu olduğu AKP'nin iki dönem milletvekilliğini de yapan Koca, daha sonra aktif siyasetten çekildi. Yıllar sonra rotasını siyasetten futbola çevirip, bu yıl yeniden Süper Lig’e çıkan Türkiye’nin köklü kulüplerinden Ankaragücü’nün başkanı olarak sahalara döndü.