Faruk Koca, Ankaragücü'nden sonra AKP'den de istifa etti

Faruk Koca, Ankaragücü'nden sonra AKP'den de istifa etti

Hakem Halil Umut Meler'i sahaya inerek yumruklayan ve bu nedenle tutuklanan Faruk Koca, Ankaragücü'nden sonra AKP'den de istifa etti.

MKE Ankaragücü - Rizespor maçının ardından sahaya inerek hakem Halil Umut Meler'e saldıran Ankaragücü eski başkanı Faruk Koca, kulüpten sonra AKP üyeliğinden de istifa etti.

ANKARAGÜCÜ BAŞKANLIĞINDAN İSTİFA ETTİ

Trendyol Süper Lig'in 15. haftasında Eryaman Stadı'nda oynanan ve 1-1 sona eren MKE Ankaragücü - Çaykur Rizespor maçından sonra Ankaragücü Başkanı ve eski AKP milletvekili Faruk Koca hakem Halil Umut Meler'i yumruklamıştı. Saldırının ardından gözaltına alınan Koca, tutuklanmış ve Ankaragücü Başkanlığı görevinden istifa etmişti.

AKP, DİSİPLİNE SEVK ETTİ

AKP'li Faruk Koca, gelişmeler üzerine kesin ihraç istemiyle Merkez Disiplin Kurulu'na sevk edilmişti. Koca, parti tüzüğünün 117'nci maddesinin 1'inci fıkrası gereğince, "tüzük ve programa, demokrasi, insan hakları, hukukun evrensel temel kural ve normlarına aykırı faaliyetlere katılmak, destek olmak veya bizzat aykırı eylem ve işlemlerde bulunmak" isnadıyla MDK'ye sevk edilmiş; kurul tarafından, Faruk Koca'nın savunmasının alınması için tebligat gönderildi.

AKP'DEN İSTİFA ETTİ

Sincan Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Faruk Koca, avukatları aracılığıyla AKP üyeliğinden istifasını içeren dilekçeyi Parti Genel Merkezine ulaştırdı. Bu nedenle, MDK'nin Koca hakkında herhangi bir karar vermesine gerek kalmadı.