Fatih Erbakan: "AK Parti de kaybedenler içinde"

Fatih Erbakan: "AK Parti de kaybedenler içinde"

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, AKP'nin de seçimlerde kaybedenler arasında yer aldığını ifade etti. Temel Karamollaoğlu'na da yanıt veren Erbakan, "Asıl ihanet içinde olan kendileridir" dedi.

Haber Global'de Ankara Haber Müdürü Erdinç Özyılmaz'ın konuğu olan YRP lideri Fatih Erbakan, Anayasa'nın yamalı bohçaya döndüğünü belirterek yeni Anayasa için desteğe hazır olduklarını ifade etti.

Erbakan'ın açıklamaları şöyle:

"CİDDİ BİR OY KAYBI YAŞANDI"

"Bu seçimin açık bir şekilde kazananlarından biri Yeniden Refah Partisi, 5 milletvekili çıkararak ciddi bir performans sergilemiştir. Merhum Erbakan hocamızın hizmetlerini milletimiz biliyor. Bu yüzden milletimiz Yeniden Refah Partisi'ne teveccüh gösterdi. Kazananlardan bir tanesi Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Ve tabi Cumhur İttifakımız da kazanmıştır. Kaybedenler de özellikle Sayın Kılıçdaroğlu'nun kaybettiğini söylemek mümkün. AK Parti de kaybedenler içinde. Oy oranı yüzde 42'den 35'e kadar düştü. Ciddi bir oy kaybı yaşandı. Yeni kurulan partilerin CHP'ye katkısı yüzde 1 olmuştur. 4'ünün katkısı 1 puan olmadan bu kadar milletvekili çıkardılar. HDP, Sayın Kılıçdaroğlu, bu 4 parti ve AK Parti aslında kaybedenler olarak ifade edilebilir. 

"CHP'NİN NE YAPARSA YAPSIN YÜZDE 25'İN ÜZERİNE ÇIKAMAYACAĞI AÇIK BİR ŞEKİLDE GÖRÜLDÜ"

Sayın Kılıçdaroğlu'nun stratejisi de işlemedi. Cumhurbaşkanı olmak uğruna bu 4 partiye bu kadar milletvekili verdi. Sinerji olmadı. Tabanlar birbirine çok uzak. Bir sinerji oluşmadı. Biz de çok söyledik, sağ partiler arasında bir 3. ittifak olabilir diye çağrımız olmuştu. Tabanları birbirine yakın partiler bir araya gelirse bir sinerji olur demiştik. CHP'nin ne yaparsa yapsın yüzde 25'in üzerine çıkamayacağı açık bir şekilde görüldü. Bunlar bir kez daha ortaya çıkmış oldu.

"İTTİFAK OLMADAN KAZANMALARI MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR"

Yerel seçimlere yönelik devam ederse muhalefetin bir dezavantajı olur. Nasıl olur, Millet İttifakı bitti derler mi onu kendilerine sormak gerekir. Özellikle büyük şehirlerde belediye seçimlerinde AK Parti'nin ittifak olmadan kazanması mümkün görünmüyor. Millet İttifakı'nın da aynı şekilde. Yerel seçimlerin genel seçimler kadar kritik olacağını düşünmüyoruz biz. Cumhurbaşkanının seçilmesi bir beka meselesiydi. Belediye seçiminde beka söz konusu değil. Yeni hükümetin atacağı adımları değerlendireceğiz.

"KILIÇDAROĞLU'NUN OY ORANINDA HDP SEÇMENİ, ERDOĞAN'IN OY ORANINDA MİLLİYETÇİ OYLARI ETKİLİ"

Sayın Kılıçdaroğlu'nun oy oranında HDP seçmeninin büyük etkisi var. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın oy oranında da milliyetçi oyları etkili. Bizim parti olarak hassas olduğumuz konularda inşallah istediğimiz gibi olur. Milletimizin derdine derman olur. Ülkemizin yararına olmayan bir durumda da gerekli muhalefeti gösteririz. Bu mutabakat yapıldığı için ittifakın içerisindeyiz. 

Yerli milli bir sivil anayasanın gerçekleşmesi çok yerinde olur. Mevcut anayasa 40 yıl içinde çok değişime uğradı, yamalı bohçaya döndü. Her vatandaşa eşit yaklaşılacak bir anayasanın hazırlanmasında biz de destek olmaya hazırız."

"ASIL İHANET İÇİNDE OLANLAR KENDİLERİDİR"

Erbakan, Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu'nun açıklamasına da yanıt vererek "Asıl ihanet içinde olan kendileridir. LGBT'yi destekleyen, eşcinsel evlilikleri normal gören, zorunlu din dersini ortadan kaldıracağız diyen bir yapının peşine takılarak Erbakan Hocanın mirasına ihaneti asıl kendileri gerçekleştirdi. Bunu kamuoyunun takdirine sunuyorum" diye konuştu.