Hatay'da 75 bin 658 kişinin iradesi hapishanede tutuklu kaldı! Can Atalay, Meclis'te yemin edemedi... Sera Kadıgil tepki gösterdi

TİP Hatay Milletvekili Can Atalay, milletvekili seçilmesine rağmen hala serbest bırakılmadı. Atalay, tahliye edilmediği için Meclis'teki yemin törenine de katılmadı. Bu duruma tepkiyi Sera Kadıgil gösterdi.

Depremin yerle bir ettiği Hatay'da, YSK'nın resmi seçim sonuçlarına göre 1 milyon 62 bin 519 seçmenden 883 bin 802 yurttaş sandık başına giderek 14 Mayıs'ta gönül verdiği partilerine oy verdi. Verilen oyların 864 bin 726'si geçerli sayıldı. Hatay halkı bu oylardan 75 bin 658'sini Türkiye İşçi Partisi'ne ve onun aday gösterdiği Can Atalay'a verdi. 

Sandığa giden Hatay seçmeninin %8'i Can Atalay'ı vekili olarak TBMM'ye göndermeye layık gördü. 

Ancak Silivri'de tutuklu bulunan Can Atalay, milletvekili seçilmesine rağmen hala serbest bırakılmadı. Atalay, bugün Meclis'te düzenlenen yemin törenine de bu yüzden katılamadı.

SERA KADIGİL, CAN ATALAY'IN ADI OKUNDUĞUNDA TEPKİ GÖSTERDİ

TBMM Genel Kurulu’nda 28. Dönem Milletvekili Ant İçme Töreni sürüyor. Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın ismi okunduğunda, TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, yerinden; “Silivri’de esir tutulduğu için şu an yemin edemiyor” tepkisini gösterdi.