HDP'den Millet İttifakı'na ortak aday mesajı: "Biz kapımızı açtık"

HDP'den Millet İttifakı'na ortak aday mesajı: "Biz kapımızı açtık"

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, "Gerek HDP gerek Emek ve Özgürlük İttifakı her seferinde mutabakata ve görüşmeye açık olduğunu beyan etti. Bizim derdimiz zulüm iktidarından kurtulmak. Kapı açık" diye konuştu.

HDP'nin ‘Demokratik Cumhuriyet Konferansı’ İstanbul’da düzenleniyor. İki gün sürecek konferansta katılımcılar Cumhuriyet'in değerlendirmesi ve gelecek vizyonunu konuşacak. HDP'li isimler, Millet İttifakı'ndan birlikte aday çıkarmaya yönelik bir teklif gelirse buna ne yanıt vereceklerini Gazete Duvar'dan Didem Mercan'a değerlendirdi.

Konuya ilişkin konuşan HDP Grup Başkan Vekili Meral Danış Beştaş, "Teklif gelmeden buna yanıt veremem. Böyle bir gündemimiz yok. Biz kendi adayımız üzerinde çalışıyoruz. Açıklamamız çok uzun sürmeyecek" dedi.

"KAPALI KAPILAR ARDINDAKİ MÜZAKERELER YOK HÜKMÜNDE"

Eski HDP milletvekili Sırrı Sakık, "Ortak aday konusunda Emek ve Özgürlük bloku uzun süredir çok çaba sarf etti ama ne hikmetse bu güne kadar bu blokla ilgili bir müzakere oluşturulmadı. Kapalı kapılar ardındaki müzakereler bizim için yok hükmündedir. Bizimle kapalı kapılar ardında konuşmayın. Biz taleplerimizi yüksek sesle dile getiriyoruz. Yeni bir demokratik Cumhuriyet inşa edilecekse bunun oturulup konuşulması lazım. Konuşulmadığı müddetçe biz üçüncü yol olarak yolumuza devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

"BİZİM DERDİMİZ ZULÜM İKTİDARINDAN KURTULMAK"

HDP İstanbul Milletvekili Musa Piroğlu, "Teklifi görmek gerekiyor. Gerek HDP gerek Emek ve Özgürlük İttifakı her seferinde mutabakata ve görüşmeye açık olduğunu beyan etti. Bizim derdimiz zulüm iktidarından kurtulmak. Kapı açık. Sorun, kapıdan birininlerinin gelip gelmeyeceği meselesi. Biz kapımızı açtık gelirlerse buyur ederiz gelmezlerse de yapacak bir şey yok" diye konuştu.