HDP'li vekilden Alevileri hedef alan Din Kültürü öğretmenine sert sözler: "Yezid soylu!"

HDP'li vekilden Alevileri hedef alan Din Kültürü öğretmenine sert sözler: "Yezid soylu!"

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, Bursa'da bir Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninin Alevileri hedef alan sözlerine çok sert tepki gösterdi.

Bursa'da Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mehtap Cengiz’in sınıfta, “Ben Alevilerin gittikleri yolun yanlış olduğunu düşünüyorum. Çoğu Alevi ailede çocuğun kimden olduğu belli değil. Alevilerin Hz. Ali’yi Hz. Peygamberimizin yerine koyduklarını, çoğu Alevinin ahlaki açıdan bozuklukları bulunduğunu, bir erkek ile kız öğrencinin ders dışında konuşmasının da zina olduğunu” söylemesi üzerine sınıfta bulunan Alevi öğrenciler durumu ailelerine bildirdi. 

Ailenin okula gelerek duruma tepki göstermesi ve suç duyurusunda bulunmasının ardından Milli Eğitim olayla ilgili soruşturma başlattı.

Mehtap Cengiz’in Aleviler ile ilgili sarf ettiği nefret söylemine Bursa Barosu ve Alevi örgütleri tepki göstererek öğretmenin görevden alınmasını istedi.

"BÖYLE IRKÇI, YEZİD SOYLU ÖĞRETMEN OLAMAZ"

Bugün de HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, o öğretmene TBMM çatısı altında sert sözlerle yüklendi. Bülbül, "Böyle ırkçı, Yezid soylu öğretmen olamaz!"