İslam Memiş tarih vererek ilan etti: Erken seçim geliyor!

İslam Memiş tarih vererek ilan etti: Erken seçim geliyor!

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, Merkez Bankası'nın faiz kararını yorumlayarak erken seçimin geleceğini söyledi.

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Merkez Bankası'nın faiz indiriminin nedenine dair paylaşımda bulundu.

"FAİZ İNDİRİMİNİN ASIL SEBEBİ ERKEN SEÇİM İÇİN ÖN HAZIRLIK"

Ekonomiyi bir kenara bırakarak siyasi analiz yapmaya başlayan Memiş, faiz indiriminin arkasındaki asıl sebebin erken seçime gitmek için bir önhazırlık olduğunu öne sürdü.

Memiş açıklamasında şu ifadelere yer verdi: 

"ERKEN SEÇİM İÇİN GEL GEL YAPIYORLAR"

"TCMB’nin sürpriz faiz indirimi, erken seçim kararına hazıklık yapmak için bir hamle. $ 20 lira olmasıyla beraber sosyal medyada battık, erken seçim olsun vs söylemleri ile “Buyrun yapalım” cevabını alır. Yani, gel gel yapıyorlar diye düşünüyorum."

"MUSLUKLAR SONUNA KADAR AÇILIR"

"Türkiye piyasası “Seçim Ekonomisi” ne girdiğinden $ ataklarına yol verilir. Vergi afları, yapılandırmalar, imar barışı, konut üretimi, yeni düzenlemeler vs. Hepsi masada hazır. Musluklar sonuna kadar açılır. Ard arda kredi bolluğu ile piyasa paraya boğulur."

"ÖN HAZIRLIK NEDENLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNÜYORUM"

"Bugün paraya ulaşamama durumu kriz nedenli olmadığını, ön hazırlık nedenli olduğunu düşünüyorum. Çünkü erken seçim kararıyla paraya ulaşım çok kolay olacaktır ve “Gördünüz mü nasıl yaptık” modeli ön plana çıkacaktır. Eylül itibariyle $ yukarı yönlü hareketleri onlar için sorun değil. Bedel var mı? Tabii ki."

"BUNDAN SONRAKİ SÜREÇLER EKONOMİ DEĞİL SEÇİM ODAKLI OLABİLİR"

"Bundan sonra ki süreçler ekonomi odaklı değil, seçim odaklı olabilir. TCMB, bankaları kontrol ederek süreci yönetir. Kişi, sektör veya bankaların döviz hamlelerini daha yakından takip eder. Sahada erken seçim süreci Eylül itibariyle daha yoğun konuşulur."