İşte CHP'nin Çankaya adayı Hüseyin Can Güner'in hikâyesi!

İşte CHP'nin Çankaya adayı Hüseyin Can Güner'in hikâyesi!

CHP'nin merakla beklenen Çankaya adayı belli oldu. Başkent Ankara'nın kalbi Çankaya'nın adayı genç ve dinamikliğiyle dikkat çeken Hüseyin Can Güner oldu. Peki, Hüseyin Can Güner kimdir?

CHP'nin uzun süredir merakla beklediği Çankaya adayı nihayet açıklandı. 

Türkiye Cumhuriyeti'nin Başkenti Ankara'nın kalbi olarak ve CHP'nin kalesi olarak görülen Çankaya'da aday Hüseyin Can Güner oldu.

ekran-goruntusu-2024-02-12-204928-001.png

TÜRKİYE'NİN 3. BÜYÜK İLÇESİNE GENÇ VE DİNAMİK İSİM

937 bin 546 kişilik nüfusuyla Türkiye'nin en büyük üçüncü ilçesi olan ve birçok ili dahi nüfusuyla geride bırakan mega ilçede genç bir isim olan Güner'in adaylığı heyecanla karşılandı.

Çankaya'da Taşdelen dönemi 31 Mart itibarıyla sona ererken onun yerine seçilmesi beklenen Güner'in hikâyesi de bir o kadar dikkat çekici. 

ekran-goruntusu-2024-02-12-205422.png

HÜSEYİN CAN GÜNER'İN MÜCADELE DOLU HİKÂYESİ

Herkes Hüseyin Can Güner'i CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in avukatı olması ile tanıyor ve yapılan konuşmalar bunun üzerine oluyor. Ancak genç adayın hayat hikayesine daha derinden bakmak gerekiyor.

Hüseyin Can Güner, daha 3 yaşında bir bebekken babasını kaybediyor. Babasız büyümenin zorluğu ve eksikliği ile dünyaya adımlarını atan Güner'in annesi ise infaz koruma memurluğu yapıyor.

ekran-goruntusu-2024-02-12-205635.png

KİMLİĞİNDEN DOLAYI MÜLAKATLARDAN SÜREKLİ ELENİYOR

Özgür Özel cezaevi komisyonunda görev yaparken, Güner'in annesinin olduğu cezaevini ziyarete geliyor. Burada anne Güner, oğlunun dereceyle Ankara Hukuk Fakültesine girdiğini, yine dereceyle hakimlik savcılık sınavını kazandığını ama mülakatta sürekli elendiğini anlatıyor.

AYRIMCILIĞA UĞRAYAN GENÇ ADAY PARTİNİN AVUKATI OLUYOR

Özgür Özel ve Veli Ağbaba birçok isimle görüşmeler yapıyor. Güner'in mülakatta aldığı puanların yüksekliğini de belirterek bu çocuğun önünü kesmeyin, ayrımcılık yapmayın diye bildirimlerde bulunuyor. Daha sonra iki isim, Güner'in Alevi kimliği nedeniyle mülakatlardan sürekli elendiğini anlıyor. İşte Güner'in parti ile tanışması da tam bu noktada devreye giriyor. Ayrımcılık ve mülakat mağduru bu genç çocuk, partinin avukatı yapılıyor.

Alevi olduğu için hayalleri çalınan bu isim şimdi genç yaşında koca bir ilçenin umudu oluyor. Özgür Özel ve ekibi Hüseyin Can Güner'i Çankaya'ya başkan adayı yapıyor.

ekran-goruntusu-2024-02-12-205724.png

HÜSEYİN CAN HANGİ GÖREVLERDE BULUNDU?

Peki Hüseyin Can Güner hasbelkader bir aday olarak mı Çankaya'ya koyuldu? Bu sorunun yanıtı koca bir 'Hayır'. 

Güner, 2013-2014 yıllarında Etimesgut Gençlik Kolu Başkanlığı yaptı. 2014-2016 yılları arasında Genel Merkez Yerel Yönetimler Komisyonunda görev aldı.

2018-2020 yılları arasında CHP Çankaya İlçe Başkan Yardımcısı olarak görev yaptı. 2020-2023 yılları arasında CHP’yi temsilen Çankaya İlçe Seçim Kurulu üyeliğinde bulundu.

14 Mayıs 2023 Milletvekili Genel Seçimlerinde Ankara 1. Bölgeden Milletvekili adayı oldu.

Bir başka detay ise Fatih Tezcan'ın hapse girmesinde rol oynadı. Ayrıca Özgür Özel'in Hulisi Akar'a karşı yaptığı meşhur konuşmasında Özel'e beraat aldırmayı başardı.

 ekran-goruntusu-2024-02-12-205905.png