İşte Sinan Ateş cinayetinde tetikçiyi kaçıran araç! Ayşe Ateş, Ülkü Ocakları'nı işaret etti: "Kaçınılmaz sonla barışın"

İşte Sinan Ateş cinayetinde tetikçiyi kaçıran araç! Ayşe Ateş, Ülkü Ocakları'nı işaret etti: "Kaçınılmaz sonla barışın"

Sinan Ateş cinayetinde tetikçiyi kaçıran aracın görüntüsü ortaya çıktı. Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş ise Ülkü Ocaklarını işaret etti.

T24’ten Asuman Aranca, Sinan Ateş suikastına ilişkin 22 kişi hakkında hazırlanan iddianamede plakası dahi verilmeden ‘Audi marka’ olarak bahsedilen ve tetikçi Eray Özyağcı’nın Ankara’dan İstanbul’a kaçırıldığı aracın görüntüsüne ulaştı.

ÇAKARLI ARAÇLA KAÇIŞ

Görüntüde, koruma tahsisli olduğu öğrenilen ve iddianamede azmettirici olarak gösterilen eski Ülkü Ocakları yöneticilerinden Tolgahan Demirbaş ile Emre Yüksel’in kullandığı aracın çakarlı olduğu görülüyor.

Aracın ‘çakar’ açık haldeki bu görüntüsü, tetikçinin İstanbul’a bırakılmasının ardından Demirbaş ve Yüksel’in Ankara istikametine dönüşleri sonrasında Çamlıca gişelerindeki Plaka Tanıma Sistemi’ne (PTS) takıldı.

CİNAYET SONRASI KAMERAYA TAKILDI

Söz konusu aracın, cinayetin işlendiği 30 Aralık günü akşam saat 18.34’te Mevlana Bulvarı’ndan Gölbaşı İstikametine gittiği görüldü. Aktarılanlara göre, araç cinayet sonrası Gölbaşı’ndaki çiftliğe giden yol üzerinde bulunan köpek üretim çiftliği kamerasına takıldı. Buradan Aytaç Ataç’ın sahibi olduğu çiftliğe giderek tetikçiyi alan, ön koltuğunda Tolgahan Demirbaş, şoför koltuğunda ise Emre Yüksel’in bulunduğu ancak arka kısmın görülemediği araç daha sonra İstanbul istikametine doğru devam etti.

TETİKÇİ KAMERALARIN OLMADIĞI BİR YERDE İNDİRİLDİ

PTS görüntülerine göre araç Bolu’yu geçerek Düzce’ye geldi. Tetikçiyi olay yerine getiren kurye Vedat Balkaya’nın Kocaeli gişelerde yakalandığına ilişkin bilginin basına düşmesinin ardından araç tekrar Bolu’ya döndü ve tetikçi Özyağcı burada kameraların olmadığı bir yerde indirildi.

Bolu’da geçici olarak tetikçiyi indiren ve burada bir restoranda yemek yiyen Demirbaş ve Yüksel, daha sonra 23.35 sularında tekrar İstanbul yönüne hareket etti ve Kurtköy’deki bir otelde konakladı. Ancak iddianamede, aracın PTS’ye takılan görüntüleri yerine ikilinin Kurtköy’de kaldığı otele ait ve araç plakasının okunmadığı görüntülerden bahsedildi.

ekran-goruntusu-2024-05-09-155259.jpg

Demirbaş ve Yüksel, sabah saatlerinde tekrar Ankara istikametine doğru yola çıktı ve 11.15 sularında Bolu’ya geldi. Tetikçiyi geçici olarak bıraktıkları Bolu’dan bir kez daha alan ikili, daha sonra bir kez daha İstanbul yönüne döndü ve Pendik’e gelerek yine kameraların bulunmadığı bir alanda tetikçiyi bıraktı ve 13.45 itibarıyla Ankara istikametine döndü. Aracın çakarlarının yandığı görüntü de bu esnada PTS kameralarına takıldı.

Öte yandan aracı Ülkü Ocakları Başkanı Ahmet Yiğit Yıldırım’ın da kullandığı ortaya çıktı.

AYŞE ATEŞ'TEN ÜLKÜ OCAKLARINA SERT TEPKİ

Eski Ülkü Ocakları Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, cinayetteki 'Ülkü Ocakları' bağlantısına ilişkin, "Size operasyon çekenleri görmek için demir parmaklıkların ardına, ayaklarınızın altına bakın. Çünkü bir kısmı tutuklu, bir kısmı da yargının önüne çıkmaktan kurtulmak için hâlâ ayaklarınıza kapanıyor" ifadelerini kullandı. İddianameye de tepki gösteren Ateş, "Bu asil millet yakanızdan düşmeyecek, peşinizi bırakmayacak. Ok, yaydan çıktı bir kere" dedi.

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, gelişmenin ardından sosyal medya hesından açıklamalarda bulundu.

"Bize operasyon çekiliyor, deniliyor. "Pensilvanya" deniliyor. Eğer bir operasyon çekiliyorsa çekenler bu ve benzer delillerle suçu sabitlenmiş olanlardır" diyen Ateş, "Kurumsal araçları katillere tahsis edenlerdir. "Onun kalemini kırdık" diyerek sağa sola elçi yollayanlar, birbirine mesaj atanlardır. Nereden aldığı belli olmayan bir güçle Özel Harekât polislerini torbacılara şoför yapanlardır" ifadelerini kullandı.

"OPERASYON ÇEKENLERİ GÖRMEK İÇİN DEMİRPARMAKLIKLARIN ARDINA, AYAKLARINIZIN ALTINA BAKIN"

Ateş, şöyle devam etti:

"Külliye'nin 1 km ötesinde, AK Parti Genel Merkezi'nin dibinde, sanki devlete kafa tutarcasına; bu ülkenin iki kız çocuk sahibi, işinde gücünde şerefli bir akademisyenine gözünü kırpmadan kıyanlardır. Size operasyon çekenleri görmek için demirparmaklıkların ardına, ayaklarınızın altına bakın. Çünkü bir kısmı tutuklu, bir kısmı da yargının önüne çıkmaktan kurtulmak için hâlâ ayaklarınıza kapanıyor."

"BU ASİL MİLLET YAKANIZDAN DÜŞMEYECEK"

Hazırlanan iddianameye tepki gösteren Ateş, "İçi boş kâğıt parçasını önümüze koyarak adaletin tecellisini önlemeniz, gerçek suçluları kamuoyundan saklamaya yönelik hamleleriniz nafile. Çünkü bu davanın savcısı yüce Türk milleti. Bu asil millet yakanızdan düşmeyecek, peşinizi bırakmayacak. Nereye kaçarsanız kaçın, hangi deliğe saklanırsanız saklanın sizi bulup çıkaracak, sizi alıp getirecek. Ok, yaydan çıktı bir kere" dedi.

"KAÇINILMAZ SONLA BARIŞIN"

Ayşe Ateş, son olarak şunları söyledi:

"Bazı yorumları okuduğumda, bazı paylaşımlara baktığımda ne yazık ki bir kesimin, gözünün önündeki bunca delile rağmen, hâlâ Platon'un mağarasından çıkamadığını görüyorum. Zincirlerinizden kurtulun, yalanı kutsamayın, gerçeği kucaklayın. Kaçınılmaz sonla barışın."

ekran-goruntusu-2024-05-09-155339.jpg

gnh9i-uw8aez5oq.jpggnh9lu0xoaa5uxl.jpg