Dondurmaya yasak geliyor!

Dondurmaya yasak geliyor!

Milano'da, gürültülü grupları engellemek amacıyla dondurma ve pizza da dahil olmak üzere paket yiyecek satışı gece yarısından sonra yasaklanacak.

 İtalya'nın Milano kenti, gürültülü grupları engellemek ve yerel sakinlerin 'huzurunu koruma' amacıyla başta dondurma olmak üzere paket yiyeceklerin satışını gece yarısından sonra yasaklamaya hazırlanıyor. Tasarının parlamentodan geçmesi halinde söz konusu yasak, Brera ve Ticinese gibi merkezi bölgelerin yanı sıra kentin 12 bölgesinde yürürlüğe girecek.

'EĞLENCE VE HUZUR ARASINDA DENGE KURMAYI AMAÇLIYORUZ'

"Amaç, sosyalleşme ve eğlence ile sakinlerin huzuru ve sükuneti arasında bir denge kurmak" diyen Belediye Başkan Yardımcısı Marco Granelli, yasağın kasım ayına kadar süreceğini dile getirdi. Tasarı kapsamında, pizza da dahil olmak üzere tüm paket yiyeceklerin hafta içi 12: 30'dan sonra, hafta sonları ve resmi tatillerde ise gece 1:30'dan sonra yasaklanması öngörülüyor.

'GELENEKLERE MÜDAHALE' ELEŞTİRİSİ

Söz konusu karar tepki çekerken, yerel yetkilileri eleştiren isimler arasında İtalyan perakendeciler derneği Confcommercio'nun Milano biriminin genel sekreteri Marco Barbieri de yer aldı. Barbieri, “Ortalama bir İtalyan ailesi yazın ne yapar? Akşam yemeğinden sonra yürüyüşe çıkar ve dondurma almaya gider. Bu klasik bir gelenek ve bu tür kültürel alışkanlıklara müdahale ederseniz insanların mutlu olmayacağı çok açık" dedi. "25 yaşında birinin sırf paket yemek alamadığı için gece yarısı eve gideceğini mi sanıyorsunuz?" sözleriyle tepkisini dile getiren Barbieri, yasağın 'hiçbir şeyi değiştirmeyeceğini' belirtti.

'YEREL SAKİNLER DAHA İYİ UYUYABİLMEK İSTİYOR'

Bu açıklamaların ardından ise Milano Belediye Başkanı Giuseppe Sala, eleştirileri yanıtladı. Sala, şu ifadeleri kullandı: "Barbieri'den birkaç saatliğine ofisime uğramasını ve geceleri daha iyi uyuyabilmek için talepte bulunan yüzlerce yerel sakinin raporunu görmesini isterdim. Bu bir tuhaflık değil, aksine pek çok insanın ihtiyacının olduğu bir şey."