Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'DNA testi' yanıtı: "Beraber DNA testi yaptıracağız, kimin ne olduğu çıksın"

Kılıçdaroğlu'ndan Bahçeli'ye 'DNA testi' yanıtı: "Beraber DNA testi yaptıracağız, kimin ne olduğu çıksın"

MHP Genel Başkanı partisinin grup toplantısında Mersin'deki polisevine yönelik terör saldırısını hatırlatarak Kılıçdaroğlu'na "DNA testini yaptırırsan ölen teröristin test sonuçlarını görürsün" demişti. Kılıçdaroğlu, Bahçeli'ye yanıt verdi.

MHP Genel Başkanı bugün gerçekleşen partisinin TBMM'deki grup toplantısında Kılıçdaroğlu'nu hedef almıştı. 

Mersin'deki polisevine yönelik terör saldırısını hatırlatan Bahçeli, Kılıçdaroğlu'na seslenmiş ve "DNA testi isterken hiç mi utanmadın? Hiç mi gocunmadın? Bu kadar istekliysen sana tavsiyem şudur; kendi DNA testini yaptırırsan ölen teröristin test sonuçlarını da görmüş ve anlamış olursun" demişti.

"TESTİ BİRLİKTE YAPTIRALIM, KİMİN NE OLDUĞU ORTAYA ÇIKSIN"

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin TBMM'deki grup toplantısında gündeme dair değerlendirmelerde bulundu. 

Kılıçdaroğlu, kendisine "Kendi DNA testini yaptırırsan ölen teröristin test sonuçlarını görürsün" diyen Bahçeli'ye şöyle yanıt verdi:

"Vallahi güzel bir öneri ama bir şartım var. Beraber DNA testi yaptıracağız, kimin ne olduğu çıksın ortaya. Benim kim olduğumu öğrenmek istiyorsan Konya'nın Akşehir'ine gideceksin. Seyyid Mahmudi Hayrani türbesinde bir Fatiha okuyacaksın. İki İstanbul Müftülüğüne gideceksin Kuyudi Kadime Arşivi'ne bakacaksın. Benim kim olduğumu öğreneceksin. Kim olduğumu biliyorum, herkesin kimliği nasıl şerefiyse benim kimliğim de benim şerefimdir."