MHP'den yerel seçimde AKP'ye destek açıklaması! O iki il hariç!

MHP'den yerel seçimde AKP'ye destek açıklaması! O iki il hariç!

MHP'den 31 Mart 2024'te yapılacak yerel seçimlerle ilgili açıklama yaptı. Açıklamada, 28 büyükşehir belediye başkanlığında AKP adayını destekleme kararı alındığı bildirildi.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, yerel seçimlerle ilgili açıklama yaptı. Cumhur İttifakı ile belediye başkanlıkları paylaşımı konusunda bilgi veren Yıldız, 28 büyükşehir belediyede AKP adayını destekleyeceklerini ifade etti.

MERSİN VE MANİSA HARİÇ 28 İLDE AKP ADAYI DESTEKLENECEK

MHP'li Feti Yıldız yaptığı açıklamada 28 büyükşehir belediyede AKP adayını destekleyeceklerini duyurdu. Yıldız ayrıca iki büyükşehirde AKP'nin MHP'nin çıkardığı adayı destekleyeceğini de açıkladı. MHP Genel Başkan Yardımcısı, bu iki kentin Manisa ve Mersin olduğunu da ifade etti.

51 İLİN 22'SİNDE HERKES TEK BAŞINA SEÇİME GİRECEK

Yıldız'ın açıklamaları şöyle:

"Görüşmeler neticesinde 30 büyükşehirde işbirliği yapılması, bu şehirlerden Mersin ve Manisa'da MHP Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının desteklenmesi, 28 büyükşehir belediye başkanlığında ise AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adaylarının desteklenmesi kararlaştırılmıştır. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilin 22'sinde her iki parti ayrı ayrı kendi adaylarıyla seçime katılması geri kalan 29 il merkezinde işbirliği yapılması kararlaştırılmıştır. Tarihi önemi sebebiyle Ahlat'ta AK Parti adayının, Sögüt'te ise MHP adayının desteklenmesi uygun bulunmuştur."