Nebati'den 'epistemoloji' ve 'heteredoks' savunması: "İş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçi gibi..."

Nebati'den 'epistemoloji' ve 'heteredoks' savunması: "İş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçi gibi..."

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, kullandığı dile ilişkin eleştirilere, "Biz iş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçinin dilinden konuşuruz" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın da katılımıyla Yalova’da düzenlenen LC Waikiki Yalova Lojistik Merkezi Açılış Töreni'ne katıldı. Türkiye Ekonomi Modeli'nin temel amacının, uzun vadede orta gelir tuzağını aşmak olduğunu belirten Bakan Nebati, kullandığı dili eleştirenlere de cevap verdi.

Nebati’nin konuşması, satır başlarıyla şöyle:

"GÜRÜLTÜCÜ ELEMANLAR HOP OTURUP HOP KALKIYOR"

"Girişimcilerimizin diğer sektörlerdeki yatırımlarını da arttırarak ülkemizin bir üretim ekonomisi olmaya dönük hamlesine katkı sağlayacağına ve yeni büyüme fırsatlarını en iyi şekilde değerlendireceğine inancım tamdır. Son yıllarda, istihdamda, ihracat ve büyümede elde ettiğimiz başarı ve kazanımlar, diğer ülkelerle kıyaslandığında parmakla gösterilecek niteliktedir. Söylediklerimiz birileri tarafından manipüle edilebilir. Tüm olumsuz küresel koşullara rağmen, inançla ve ter dökerek kaydettiğimiz başarıları sindiremeyen bazı çıkar odakları ve onların gürültücü elemanları bugün hop oturup hop kalkmaya devam ediyorlar. Elde ettiğimiz tüm kazanımların üzerini örtmek için, sürekli gündemi çarpıtacak yeni bir malzeme arayışında olmaya devam ediyorlar.  Bu zevat, mevcut küresel gerçekler ve ülkemizin kendisine özgü koşullarını analiz edip milletimize somut projeler ortaya koymak bir yana; çarpıtılmış spekülatif açıklamalar ve ucuz algı operasyonlarından başka hiçbir gayret göstermiyor."

"HANGİ DİLİ NASIL İFAD EDECEĞİMİZİ ÇOK İYİ BİLİRİZ"

"Biz iş adamıyla iş adamı gibi, çiftçiyle çiftçinin dilinden konuşuruz. Hem alaylı hem de mektepli olarak konuşurken hangi dili nasıl ifade edeceğimizi çok iyi biliriz. Siz manipülatif, yalan dolan sözlerinizi devam ettirin. Havuzunuzda trollerinizle her türlü işleyişi yapın. Biz Türkiye Ekonomi Modeli’nin dünyaya örnek teşkil edeceğini biliyoruz, ifade ediyoruz. Büyüyeceğiz, çalışacağız, üreteceğiz, istihdam yaratacağız. Ve 21. Yüzyıl Türkiye Yüzyılı olacak demeye devam edeceğiz. Bu vesileyle, ülkemize bu kıymetli lojistik merkezini kazandıran firmamızı ve değerli yöneticilerini yürekten tebrik ediyor; ülkemiz için üreten, emek veren herkesin yanında olduğumuzun bir kez daha altını çizmek istiyorum."