Nevşin Mengü'den "kadınlar ne yapmalı?" sorusu

Nevşin Mengü'den "kadınlar ne yapmalı?" sorusu

Gazeteci Nevşin Mengü, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın 'başörtüsü' ve 'iş hayatı' çıkışına dikkat çeken bir yorumda bulundu.

Nevşin Mengü, geçtiğimiz haftalarda AKP'ye geçen Mehmet Ali Çelebi'ye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "çocuk" nasihatına da göndermede bulunarak, Erdoğan'ın kızı Sümeyye Erdoğan'ın "başörtüsü" çıkışına ilişkin şu yorumu yaptı:

"KADINLAR SERİ ÇOCUK MU DOĞURMALI, ZORLA İŞE Mİ ALINMALI?"

"Sayın Cumhurbaşkanı bir kaç gün önce Çelebi’nin eşine, bırak doktorayı falan acilen üç çocuk yap, nasihatinde bulundu. 

Kadınlar işi gücü bırakıp seri çocuk mu doğurmalı, yoksa zorla işe mi alınmalı sanırım bir karar vermeleri gerekiyor"

ekran-goruntusu-2022-11-07-204235.png

NE OLMUŞTU?

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun gündeme getirdiği "başörtüsü" konusu ile ilgili Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan "öyle bir sorun kalmadı" vurgusu yapsa da kızı Sümeyye Erdoğan başka bir dilde konuşarak özel sektörde bu sorunun devam ettiğini söylemişti.

Yandaş Sabah gazetesinden Merve Bilkay'a konuşan Sümeyye Erdoğan şöyle demişti:

"Başörtüsü keşke olması gerektiği gibi çok normal görülüyor olsaydı, tartışma konusu bile olmasaydı. Bir kadının açık veya kapalı olması ne yasal ne anayasal bir düzenleme gerektirseydi. Ama Türkiye, iktidarın yasağı kaldırmasıyla rahatladı. Devlet kurumlarında artık bu yasakla karşılaşmıyoruz. Her şeye rağmen hâlâ özel sektörde bu ayrımcılık sürüyor. Her gün yeni bir iş başvurusu, başörtüsü gerekçesiyle reddediliyor. Bu zihniyetin hâlâ aktif bir şekilde Türkiye'de var olduğunu biliyoruz. Dolayısıyla evet anayasal bir güvence tabii ki başörtülüler için faydalı olacaktır"