Özgür Demirtaş: "N'oldu Ahmet Hakan, N'oldu Abdülkadir Selvi?"

Özgür Demirtaş: "N'oldu Ahmet Hakan, N'oldu Abdülkadir Selvi?"

Ekonomist Özgür Demirtaş, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "gereğini yapan kişiler" olarak tanımladığı Ahmet Hakan ve Abdülkadir Selvi'ye seslendi.

Ünlü ekonomist Prof. Dr. Özgür Demirtaş, asgari ücret ile ilgili geçen aylarda bir açıklama yaptı. Asgari ücret görüşmeleri sürerken beklentisini açıklayan Demirtaş, bu açıklaması ile ses getirmişti.

"ASGARİ ÜCRET ARTACAK AMA KISA SÜREDE ERİYİP GİDECEK"

Özgür Demirtaş, asgari ücret ile ilgili yaptığı açıklamada, "Daha önce 3 kez Asgari Ücretin artacağını ama Alım gücünün üç ay içinde ERİYECEĞİNİ yazdım. Çok insan bana karşı çıktı. Ne olduğunu hep beraber yaşadık gördük. Asgari ücret yine ciddi artacak. Ama kısa sürede Mal fiyatlarındaki artışla eriyip gidecek. Yine izleyelim, görelim :-(" demiş ve şu ifadeleri kullanmıştı:

"Bir kez daha, Yüzüncü defa:

Asgari ücret 8600 de olsa, 9000 de olsa, 10 Bin de olsa hiçbir işe yaramayacak.

İlk bir iki ay insanlar ellerine para geçeceği için sevinecekler.

AMA en geç 5-6 ay sonra o para eriyip gidecek. Alım gücünüz DÜŞECEK.

Bu yazdıklarım yine GERÇEK olacak"

AHMET HAKAN VE ABDÜLKADİR SELVİ'YE SESLENDİ

Ahmet Hakan ve Abdulkadir Selvi ise, Özgür Demirtaş'ın bu sözlerini ve ön görüsünü kendince tiye almış ve umursamaz, alaycı bir tavırla canlı yayında okumuştu.

Demirtaş yaptığı son dakika açıklamasında bugün açıklanan ve asgari ücretin üzerinde gelen açlık sınırını paylaştı ve yine haklı çıktığı görüldü:

ekran-goruntusu-2023-01-30-213342.png

AÇLŞIK SINIRI NE KADAR?

TÜRK-İŞ tarafından açıklanan açlık sınırı 8 bin 864 TL oldu.s