Özgür Özel, Hamza Dağ'a yüklendi: "İzmir’in özgürlüklerini İzmir’den almak istiyorlar"

Özgür Özel, Hamza Dağ'a yüklendi: "İzmir’in özgürlüklerini İzmir’den almak istiyorlar"

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP’nin İzmir adayı Hamza Dağ'a yüklendi. Özel, "İzmir’in varlıklarına çökmek istiyorlar" dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir Çiğli'de düzenlenen mitingde konuştu. Özel burada, AKP'nin İzmir adayı Hamza Dağ'a yüklendi ve şunları söyledi:

ekran-goruntusu-2024-03-24-225342.png

"İZMİR'İN VARLIKLARINA ÇÖKMEK İSTİYORLAR"

"Birileri İzmir’in üzerine kara bulutlar getirmek istiyor. İzmir’in varlıklarına çökmek istiyorlar. İzmir’in özgürlüklerini İzmir’den almak istiyorlar bunun için adaylaştırdılar. İzmir’de çok sıcak karşılanmadılar. Hemen rozetleri çıkardılar, bilboardlardan ampulleri sildiler, Erdoğan'ın resimlerini kaldırdılar, kendilerinin partilerini unutturmaya çalıştılar.

"RAMAZAN DA OLSA MEYHANELERİ GEZDİK DİYE İNSANLARI KANDIRDIKLARINI SANIYORLAR"

Onlar gelince önce İzmir’in mallarını İzmirlilerden alacaklar. Sonra başlayacaklar hayat tarzına karışmaya. Onlar Ramazan da olsa meyhaneleri gezdik, iki klip çektik diye insanları kandırdıklarını sanıyorlar. Bak işine! İzmir kimsenin hayatına karışmaz ama İzmir kimseyi hayatına karıştırtmaz da.

ekran-goruntusu-2024-03-24-225337.png

"GENÇLERİN YÜZDE 38'İ YA KAYIT DONDURUYOR YA ÜNİVERSİTEYİ BIRAKIYOR"

İktidarı emekli maaşları ve ikramiyeleri, mazot fiyatları üzerinden eleştiren Özgür Özel, “31 Mart günü sandıkta sen bu işin sonucunu görürsün. Türkiye’de 2.5 milyon genç işsiz yaşıyor. Gençlerin yüzde 62’si öğrenimini sürdürürken ekonomik zorluklar çekiyor. Gençlerin yüzde 38’i ailesi barınma giderlerini karşılayamadığı için ya kayıt donduruyor ya üniversiteyi bırakıyor. Sinema, tiyatro, maç biletleri bir yılda yüzde 100 arttı. AKP’li belediyeler yapmadı ama CHP’li belediyeler son 5 yılda 61 tane yurt yaptı. İzmir’de de bolca yurt olacak, İzmir’de de gençlerin barınma sorununa belediyelerimiz el atacak. İzmir’de de bundan sonra halk lokantaları olacak, 4-5 yaşındaki çocuk sahibi anneler için anne kart, emekli kart olacak. İstanbul’da ne varsa Ankara’da ne varsa CHP’li belediyelerde ne varsa hepsi İzmir’de de olacak” şeklinde konuştu.