Özgür Özel ile Numan Kurtulmuş görüştü: Anayasa'da yenilik için ilk adım

Özgür Özel ile Numan Kurtulmuş görüştü: Anayasa'da yenilik için ilk adım

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 'yeni anayasa'ya ilişkin partilere yapacağı ziyaretlere başladı. Kurtulmuş, CHP Genel Başkanı Özgür Özel'i TBMM'de bir araya geldi. Özel, "Anayasaya uyacaksak anayasayı yenileyelim" dedi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, bu hafta parti gruplarına yapacağı ziyaretle yeni anayasa için görüşmelere başladı. 

Kurtulmuş, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) TBMM Grubu'nu ziyaret ederek CHP Genel Başkanı Özgür Özel ile bir araya geldi.

Yaklaşık 45 dakika süren görüşme sonrası açıklama yapan Kurtulmuş, içerikle ilgili bir konuşma gerçekleştirmediklerini söyledi. Kurtulmuş, şunları ifade etti:

"Anayasa'nın içeriği ile ilgili bir kelime konuşmadık, usul konuştuk. Partilerin anayasaları olmaz, anayasa teklifleri olur, milletin anayasası olur. Benim içinde yapıcı ve verimli bir görüşme oldu. Hep birlikte bir yol bulacağız. Mayıs ayının sonuna kadar grubu bulunan siyasi partilerden fikirlerini alacağız. Önümüzdeki sene Meclis açıldığında müzakere başlar ve sonuç alabileceğimizi düşünüyorum. Kararı Meclis verecektir, milletvekillerimizin oylarıyla yapılacak. Bu süreçte yapıcı diyaloğumuzu bütün siyasi partilerimizle sürdüreceğiz."

"ANAYASAYA UYACAKSAK ANAYASAYI YENİLEYELİM"

Özgür Özel ise şu açıklamayı yaptı:

Açık bir müzakere ortamı olması gerektiğini belirttim. Anayasaya uyacaksak anayasayı yenileyelim. Geçen sefer de en iyisini yaptınız ama o anayasaya uyulmuyor. Bu konudaki hassasiyetlerimizi belirttik. Bugün sorun yoksulluk, işsizlik ve yüksek enflasyonken biz anayasa konuşup bu sorunların üzerine sis çekiyorsak vatandaşın mesajını almamışız demektir. 

Anayasaya uyulmuyorken yeni anayasa yapsanız ne olur. Ama burası parlamento burada el sıkılmazsa, müzakere edilmezse demokrasi düşmanları elini ovuşturur. Bu diyalog zeminini önemsediğimi belirtmek isterim. Sorumluluğumuzun farkındayız, parti içinde konuyu değerlendireceğiz."

Kurtulmuş'un bu hafta boyunca Meclis'te grubu bulunan diğer siyasi partileri de ziyaret etmesi bekleniyor.