Özgür Özel resmen duyurdu! 'Mor Bayrak' uygulaması başlıyor

Özgür Özel resmen duyurdu! 'Mor Bayrak' uygulaması başlıyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, CHP'nin kazandığı belediyelerde 'mor bayrak' uygulamasının başlayacağını açıkladı.

CHP lideri Özgür Özel, Tekirdağ programları kapsamında önce Çorlu tren katliamı davasının karar duruşmasını izledi, daha sonra sırasıyla Çorlu CHP İlçe Başkanlığı’nı, Çorlu Belediyesi, CHP Süleymanpaşa İlçe Başkanlığı, CHP Tekirdağ İl Başkanlığı ve il  başkanlığı önünde kurulan bir semt pazarını ziyaret etti, yurttaşlarla sohbet etti.

Özel, son olarak da Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Candan Yüceer’i makamında ziyaret etti. Burada açıklamalarda bulunan CHP lideri, kazanılan belediyelerde 'mor bayrak' uygulamasının başlayacağını duyurdu.

Özgür Özel, mor bayrak uygulamasının ne olduğunu şu sözlerle anlattı:

"Mayıs ayında yaşadığımız üzüntüden sonra Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanlığına aday olduğunda yapılan ölçme ve değerlendirmelerde önemli bir avantajı olduğunu gördük. Yeni dönem siyasetimizde kadın ve gençlere çok önem veriyoruz. Daha önce il belediye başkanı olarak seçilip büyükşehir belediye başkanı olan Aydın’ın topuklu efesi Özlem Çerçioğlu, tek büyükşehir adayımızdı. Bu seçimde 5 büyükşehirde kadın aday gösterdik. Sakarya ve Kahramanmaraş’ta adaylarımız, galibiyeti bir sonraki sefer tadacaklar inşallah ama 3 büyükşehrimizde; Tekirdağ, Eskişehir ve Aydın’da kadın belediye başkanlarımız var. Geçmiş dönemin 3 katı kadın belediye başkanımızla çok önemli işleri yapacağız. Ben çok başarılı sonuçlar alacaklarına inanıyorum.

"TÜRKİYE, CHP'Lİ BELEDİYELERİN MOR BAYRAK UYGULAMASINI KONUŞACAK"

Önümüzdeki dönem Türkiye, CHP’li belediyelerin mor bayrak uygulamasını konuşacak. Önce belediyelerimizden yeteri kadar kadın istihdamı yaratan, önüne konulan hedefleri gerçekleştiren, kadının çalışma hayatına katılımı için yeterince kreş yapan, sosyal hayata katılımının önündeki engelleri kaldıran, kadınlar için bütün tedbirleri alan, 0-4 yaş arası çocuğu olan kadınların ulaşımını, çocuklarının sütünü sağlayan belediyelerde, belli kriterleri ilan ettiğimiz belediyelerde, o belediyelerimize kadınların mücadelesine destek verdikleri için mor bayrak vereceğiz.

"MOR BAYRAĞI GÖRÜYORSANIZ KADIN EMEĞİNE SAYGI VARDIR"

Sonra da o belediyeler yukarıdan aşağıya doğru kendi görev yaptıkları yerde, kendi denetimine tabi olan müesseselerde, esnaflarda, lokantalarda, işyerlerinde ilk önce kolay uyulabilir kriterler koyup dönem içinde onları artırarak kadın emeğini değerlendiren, kadın istihdamını artıran, kadının hayatını kolaylaştıran standartları sağlayan işyerlerine mor bayrak verecekler. Biz de diyeceğiz ki mor bayrağı görüyorsanız kadın emeğine saygı vardır, kadın istihdamına saygı vardır. Buradan alışveriş yaparsanız kadınları desteklemiş olursunuz diyeceğiz.