Patiswiss ve küflü çikolata olayı nedir? Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu neden istifa etti?

Patiswiss ve küflü çikolata olayı nedir? Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu neden istifa etti?

Patiswiss marka çikolatanın küflü fotoğrafları sosyal medyayı salladı. Tüketiciye yönelik sert ve alaycı yanıt veren markanın CEO'su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu gündeme bomba gibi düştü. CEO, tepkilerin ardından istifa etti.

Patiswiss marka çikolatanın küflü çıkması ile başlayan tartışmalar CEO Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu'nun istifasıyla son buldu. Sosyal medya meydana gelen bu tartışmayla çalkalandı.

glw07ggxaaao5s.jpg

Süpermarketten aldığı Patiswiss marka çikolatanın küflü fotoğrafını sosyal medya hesabından paylaşan tüketiciye "Bu ürünler hayatta küflenmez biliyor musun? Hadi doğru diyelim. Sen bence acil şekilde evindeki nem oranına falan baya bir bakmalısın... Bir de Linkedin'de paylaşacak hiç başka içeriğinin olmaması ne acı" şeklinde yanıt veren Yönetim Kurulu Başkanı'nın sosyal medyada tepki görmesinin ardından özür mesajları geldi.

ekran-goruntusu-2024-04-22-150706.jpg

Ürün, market raflarından indirilirken CEO Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu istifa ettiğini duyurdu.

433826161-1443137633254553-32576146-goei.webp

Patiswiss CEO’su Elif Aslı Yıldız Tunaoğlu, markayı krize sürükleyen gelişmelerin ardından istifa ettiğini açıkladı.

1694432648555.jpg

"SAMİMİ BİR ŞEKİLDE ÖZÜR DİLİYORUM"

Tepkilerin büyümesinin ardından Tunaoğlu kişisel sosyal medya hesabından şu ifadelerle istifasını açıkladı:

"Her şeyin önüne koyduğum tüketicilerimizden birini, hatalı bir cevapla üzdüm. Özellikle her geçen yıl kadın istihdamını artırmayı, iş hayatındaki eşitliğini savunmayı kendine misyon edinmiş biri olarak hemcinsime vermiş olduğum hatalı cevabın savunması olmayacağını elbette biliyorum. Bu yaptığımın çok yanlış bir davranış olduğunu kabul ediyor, yaşanan bu tatsız hadise nedeniyle başta kendisinden sonrasında da tüm tüketicilerimizden ve değerli kamuoyundan samimi bir şekilde özür diliyorum.

Samimi özrümün bir yansıması olarak bugün itibarıyla Yönetim Kurulu Başkanlığı görevimden ayrılıyorum.

Görev değişikliği yönetim kurulunun kararıyla hızlıca ilan edilecektir.”

glwz2kqxiaaxe4r.jpg

ELİF ASLI YILDIZ TUNAOĞLU KİMDİR?

Patiswiss çikolata markasının CEO'su Elif Aslı Yıldız, Ankara'da başladığı profesyonel kariyerine elektrik elektronik mühendisi olarak adım atmış bir girişimcidir.

Ancak kariyer yönünü değiştirerek, şehirdeki küçük bir pastaneyi satın alıp, burayı bir çikolata üretim merkezi haline getirdi.

twetcoxa-400x400.jpg

Elif Aslı Yıldız'ın liderliğindeki şirket, ABD, Rusya ve İngiltere başta olmak üzere, dünya genelinde birçok ülkeye ürünlerini satıyor. Lisenin başlarından itibaren her zaman el yapımı iyi kahvelerin olduğu küçük bir çikolata dükkânı açmak istediğini dile getirmişti.