Sağlık Bakanı Koca’dan “Vaka” toplantısı...Bakan Koca, en yüksek vaka olan illerle toplantı yaptı

Sağlık Bakanı Koca’dan “Vaka” toplantısı...Bakan Koca, en yüksek vaka olan illerle toplantı yaptı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka artışının en yüksek olduğu beş ilin sağlık müdürleri ve valileriyle online toplantı yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka artışının en yüksek olduğu illere ilişkin, "İstanbul’da yoğun bakım yataklarımızda doluluk yüzde 71,4. Çanakkale’de yüzde 67,1. Tekirdağ’da yüzde 73,5. Kırklareli’nde yüzde 69. Yalova’da yüzde 55,4. Vaka sayılarının artışı, sağlık çalışanlarımızın yükünü de oransal olarak artırıyor" dedi.

toplanti.jpg

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, vaka artışının en yüksek olduğu beş ilin sağlık müdürleri ve valileriyle toplantı yaptı. Sosyal medya hesabından konuya ilişkin bir açıklama yapan Koca, şu bilgileri verdi:

"Vaka artışımızın en yüksek olduğu İstanbul, Çanakkale, Tekirdağ, Kırklareli, Yalova illerimizin Sağlık Müdürleri ve Valileriyle online toplantı yaparak, bu illerimizdeki salgın sürecini ve alınan tedbirleri değerlendirdik. İstanbul’da yoğun bakım yataklarımızda doluluk yüzde 71,4. Çanakkale’de yüzde 67,1. Tekirdağ’da yüzde 73,5. Kırklareli’nde yüzde 69. Yalova’da yüzde 55,4. Vaka sayılarının artışı, sağlık çalışanlarımızın yükünü de oransal olarak artırıyor."