Selahattin Demirtaş nasıl bir mesaj verecek? DEM Parti'den açıklama

Selahattin Demirtaş nasıl bir mesaj verecek? DEM Parti'den açıklama

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, Selahattin Demirtaş'ın seçim öncesi mesaj yayımlayacağına ilişkin iddialar üzerine konuştu.

31 Mart öncesi HDP'nin tutuklu eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın bir mesaj yayımlayacağı iddiası gündeme bomba gibi düşerken, DEM Parti cephesinden bu iddiaya ilişkin bir açıklama geldi.

190763.jpg

Medyascope Yayın Yönetmeni Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtlayan DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, “Selahattin Başkan bir açıklama yapacak olsa bile partimizin almış olduğu kararların paralelinde olacağı kanaatindeyim” dedi.

ekran-goruntusu-2024-03-27-185257.png

"DEMİRTAŞ AÇIKLAMA YAPSA BİLE PARTİMİZİN ALDIĞI KARARLARININ PARALELİNDE OLACAKTIR"

Kendisine, “Selahattin Demirtaş'ın bir açıklama yapması bekleniyor, siz de bekliyor musunuz?" sorusu sorulan Hatimoğulları, konuya ilişkin açıklamasında şunları kaydetti:

ekran-goruntusu-2024-01-23-173042.png

“Biz Selahattin Bey’in bir açıklaması olup olmayacağını bilmiyoruz. Selahattin Başkan bir açıklama yapacak olsa bile partimizin almış olduğu kararların paralelinde olacağı kanaatindeyim. Biz stratejimizi belirlerken, biliyorsunuz seçilmişlerimizin çoğu cezaevindedir. Selahattin Demirtaş, Figen Yüksekdağ, Ankara Büyükşehir Eş Başkan adaylarımızdan Gültan Kışanak, tutukluluk süresi bittiği halde cezaevinde tutuluyor.

ekran-goruntusu-2024-03-27-185303.png

"AÇIKLAMA OLUP OLMAYACAĞINI BİLMİYORUM"

Biz elbette bu arkadaşlarımızın da görüş ve önerilerini aldık merkez yürütme kurulu ve parti meclisi olarak. Onların görüş ve önerileriyle süreci birlikte inşa ettik. O yüzden yapılacak bir açıklama olup olmadığını bilmiyorum, yapılacaksa da bu paralellikte olacağı kanaatindeyim."

8a4d37fdozgurozelchp2.jpg

ÖZGÜR ÖZEL, DEMİRTAŞ'TAN AÇIKLAMA BEKLEMİYOR

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de bu iddiaya ilişkin yaptığı açıklamada, Demirtaş'tan yerel seçimler öncesinde bir açıklama gelmesi beklemediğini söylemişti.

Özel açıklamasında, "Sayın Demirtaş'ın Edirne Cezaevi'nden İstanbul seçimlerine yönelik bir açıklama yaparak seçime yönelik hamle yapacağını falan beklemiyorum açıkçası. Ama ben kendisinin her değerlendirmesini son derece ciddiye alarak dikkate alarak okuyorum, izliyorum" demişti.