Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala tartışmasına AKP'li Metiner de katıldı

Selahattin Demirtaş ve Osman Kavala tartışmasına AKP'li Metiner de katıldı

AKP'li Mehmet Metiner de ‘Kavala ve Demirtaş' üzerinden yaşanan tartışmaya dahil oldu. Metiner, "Yeniden yargılanma’ talebi, hukuki meşru bir taleptir" dedi.

Saray'a yakın isimlerden Abdulkadir Selvi uzun süredir ‘yeni bir siyasi iklim kurulmalı’ diyerek son yazılarında “Osman Kavala’nın hapiste tutulmasının, Gezicilerin yıllarca hapis yatacak olmasının Türkiye’ye ne yararı var? AK Parti’ye ne fayda sağlıyor” demişti.

MHP ve iktidardan bazı kişiler ise Selvi’ye tepki gösterse de Erdoğan, Selvi'yi uçakta yanı başına oturtarak tepki gösterenlere net bir mesaj vermişti.

Son olarak Eski AKP milletvekili Mehmet Metiner de tartışmaya katıldı.

"SİYASİ NEDENLERLE İÇERİ ATILMIŞLARDA ÇOK BÜYÜK ZULÜM VE HAKSIZLIKTIR"

"Yeniden yargılanma talebi, hukuki meşru bir taleptir" diyen Metiner, Yeni Şafak’ta bugün yayınlanan köşe yazısında şunları söyledi:

"*Osman Kavala, Demirtaş ve Gezi davası sanıkları şayet hukuki deliller çerçevesinde yargılanmayıp sadece siyasi nedenlerle içeri atılmışlarsa bu çok büyük bir zulüm ve haksızlıktır. Yok, ortada onların suçlu olduğunu gösteren hukuki deliller var olduğu için hüküm giymişlerse yargısal bir sürece siyaseten müdahale edilmesini talep etmek hukukun katlidir.

"YENİDEN YARGILAMA TALEBİ HUKUKİ MEŞRU BİR TALEPTİR"

*‘Yeniden yargılanma’ talebi, hukuki meşru bir taleptir. Bunu gerektiren koşullar varsa ve istenen şartlar yerine getirilmişse bu kanuni hakkın kullanılmasına siyasi anlam yüklemek yanlıştır. Yargısal-hukuki bir işlem sürecinde varsa bir yanlışlık elbette düzeltilir. Bu hukukun gereğidir ve adaletin tesisi için şarttır.

"DEMOKRASİMİZ İÇİN, SİYASETİN NORMALLEŞMESİ İÇİN"

*Suçlu bile olsalar ülke için, demokrasimiz için, siyasetin normalleşmesi için, Avrupa ile ilişkilerimizin düzelmesi için, ekonomimizin güçlenmesi için bırakılmaları gerek şeklindeki bir anlayış, gerçekten ibretlik bir anlayıştır.

"OLUMLU SÜRECE ZARAR VERİYORLAR"

*Kim ki bu anlayış üzere kelam ediyor ve kalem kuşanıyorsa bilesiniz ki onlar bilerek veya bilmeyerek başlayan bu olumlu sürece zarar veriyorlar ve ülkemize de yargının siyasetin emrinde olduğu bir ülke olduğu algısı üzerinden kötülük ediyorlar."