SGK uzmanından çalışanlara kara haber! Kıdem tazminatı kalkıyor mu?

SGK uzmanından çalışanlara kara haber! Kıdem tazminatı kalkıyor mu?

SGK Uzmanı Ali Tezel’den çalışanları çıldırtacak açıklama geldi. Uzman ismin kıdem tazminatı hakkında yaptığı açıklama herkesi şok etti.

SGK Uzmanı Ali Tezel, çalışanlara kötü haberi vererek kıdem tazminatının kaldırılacağını söyledi.

18636.jpg

Milyonlarca çalışanın hizmet süresince verdiği emeğin karşılığını almasını sağlama hakkını sağlayan kıdem tazminatı ile ilgili kötü haber geldi. Çalışanları üzecek haberi açıklayan SGK Uzmanı Ali Tezel, bu tazminatın kaldırılacağını öne sürdü.

61a875f286b24a1114655ea4.webp

"ÇALIŞANLARIN BÜTÜN ÖDENEKLERİ KAYBOLACAK"

Kamu Son Haber'den Süleyman Çay'a konuşan SGK uzmanı, Çalışma Meclisi’nde ne asgari ücret ne de emekli maaşının konuşulacağını belirterek, “Sadece yeni bir iş kanunu getirip, kıdem tazminatını kaldırılmasını götürür. Çalışanların bütün ödenekleri kaybolacak” dedi.

117552.jpg

Kıdem tazminatının kaldırılıp fona aktarılması konusu Türkiye'de uzun süredir tartışılan konular arasında bulunur. BES fonu şeklinde işverenden alınan tutar, hükümetin fonuna aktarılarak işçinin birikim yapması sağlanacağı uzman isimler tarafından belirtilmişti.

3513465-2446af2ddc748b8dfe26f7921acc837f-640x640.jpg

ÇALIŞMA MECLİSİ TOPLANACAK

Çalışma Meclisi ise 5 yıl ara sonrası tekrar toplanması bu konuyu gündeme getirdi. Emekli maaşı, asgari ücret, kıdem tazminatı gibi konular bugünkü toplantı da ele alınacak. İş yaşamında önemli görülen Çalışma Meclisi’nde çalışan ve emeklinin beklentiler arttı. Toplantıların sonrasında yarın, Cumhurbaşkanı Erdoğan da taraflar ile görüşecek.

ekran-goruntusu-2024-03-17-133038.png

SEYYANEN ZAM, ASGARİ ÜCRET VE EMEKLİ MAAŞ ARTIŞI GÜNDEMDE YOK

Asgari ücret, kıdem tazminatı, emekli aylıkları, esnek çalışma konuları güncel iş hayatı sorunlarına görüşüleceği belirtildi. Ancak emekli ve asgari ücretlilere kötü haberi SGK Uzmanı Ali Tezel açıkladı. Tezel, toplantıda konuşulacak ana maddeleri değerlendirdi. Tezel, toplantı da seyyanen zam, asgari ücret ve emekli maaş artışının konuşulmayacağını belirtti.

ekran-goruntusu-2024-03-17-133029.png

"KIDEM TAZMİNATININ KALDIRILMASI..."

Tezel, toplantının ana maddesinin kıdem tazminatı olacağını ise açıkladı. Tezel, “3 yıllık veya 5 yıllık planda da Kıdem tazminatı kaldırılıp, yerine fon geleceği bahsedildi. Bu çalışma meclisi, sadece yeni bir iş kanunu getirip, kıdem tazminatını kaldırılmasını götürür. Çalışanların bütün ödenekleri kaybolacak. İşçi ve işveren parayı almayacak, bu sefer devlet alacak. Devletin bütçe açığını kapatacaklar.” dedi.