Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Özgür Özel ile görüştü: "İfadem iddianamede yok"

Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, Özgür Özel ile görüştü: "İfadem iddianamede yok"

CHP lideri Özgür Özel'le görüşen Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş "İfadem iddianamede yok, başka arkadaşların da eklenmemiş; alacak verecek kavgası gibi bir iddianame var ortada" dedi.

Ankara'da suikasta uğrayan Ülkü Ocakları eski Başkanı Sinan Ateş'in eşi Ayşe Ateş, CHP Genel Merkezi'nde CHP lideri Özgür Özel'i ziyaret etti. Özel'in Ayşe Ateş'i kabul ettiği basına kapalı görüşme yaklaşık 1 saat sürdü.

gm5gy3nx0aayopp.jpg

Görüşmenin ardından genel merkez önünde basın mensuplarına konuşan Ayşe Ateş, eşinin ölümüyle ilgili hazırlanan iddianameyi eleştirdi.

"İÇİ BOŞ, BASİT BİR CİNAYET, ALACAK VERECEK KAVGASI GİBİ BİR İDDİANAME"

İfadelerinin iddianamede olmadığını belirten Ateş, "Benim ifademde de vardı siyasi isimler. İfadem iddianamede yok. Başka arkadaşların ifadeleri de aynı şekilde iddianameye eklenmemiş. İçi boş, basit bir cinayet, alacak verecek kavgası gibi bir iddianame var ortada. İddianame bile diyemeyeceğim, böyle bir iddianame olmaz." diye konuştu.

"SUNACAĞIMIZ DELİLLERLE İDDİANAMEYİ YENİDEN YAZDIRACAĞIZ"

"Bu iddianame ya geri çevrilecek ya da vereceğimiz dilekçelerle, sunacağımız delillerle iddianameyi yeniden yazdıracağız" diyen Ayşe Ateş, iddianameye eldeki delillerin bile konulmadığının altını çizdi.

"UMUTLARIMIZ TÜKENDİ. GÜCÜMÜN YETTİĞİ KADAR MÜCADELE EDECEĞİM"

Ayşe Ateş, bugüne kadar hukukun işleyeceğini, devletin bu işi çözeceğini umutla beklediklerini dile getirerek, "Ama maalesef umutlarımız tükendi. Mücadele vermeye devam edeceğim. Nereye, ne kadar gücüm yeterse, gücümün yettiği kadar. Hiç kimsenin bundan şüphesi olmasın. Kimsenin de yanına kalmayacak." dedi.

İfadesinde ismi bulunanların sorulması üzerine Ateş, gizlilik kararı kalktıktan sonra ifadesini paylaşacağını, isimlerin bu aşamada görülebileceğini dile getirdi.

gm5gy3uxgaa487m.jpg

ÖZGÜR ÖZEL, DAVANIN TAKİPÇİSİ OLACAK

Özgür Özel ile görüşmesine dair soruya da yanıt veren Ayşe Ateş, "davanın takipçisi olacağını" belirten Özel'e teşekkür etti. Ayşe Ateş, "Sağ olsun bize zaman ayırdı, ilgilendi. Davanın takipçisi olacağını, arkamızda olduğunu, bize destek vereceğini dile getirdi. Teşekkürlerimizi ileterek yanından ayrıldık." sözlerini sarf etti.

"DEVLETİMİ DÜŞÜNEREK BUGÜNE KADAR HEP SAĞDUYULU DAVRANDIM"

Bundan sonra zor bir sürecin kendisini beklediğini vurgulayan Ateş, "Bugüne kadar sabırla bekledik. Biz devletini seven insanlarız. Devletimi düşünerek ben bugüne kadar hep sağduyulu davrandım. Büyük mücadele verdim. Bu cinayetin failleri eninde sonunda yargı önünde hesap verecek." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan görüşme talep edip etmediğinin sorulması üzerine Ayşe Ateş, kendisinden görüşme talebinde bulunduğunu ve cevap beklediğini söyledi.