TİP: "Saray'ın güdümündeki TFF, Faruk Koca'ya ödül vermişti!"

TİP: "Saray'ın güdümündeki TFF, Faruk Koca'ya ödül vermişti!"

Türkiye İşçi Partisi (TİP) futbol sahalarında yaşanan şiddet olaylarına ilişkin açıklama yaptı.

Ankaragücü - Rizespor maçının ardından Ankaragücü Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'i yumrukladı. Koca ve yanındaki 2 saldırgan gözaltına alındı. 

TİP'ten de yaşanan saha olayıyla ilgili açıklama geldi. Faruk Koca'nın AKP'li olması ve fair play ödülü almasına işaret eden TİP şu açıklamayı yaptı:

"AKP KURUCU ÜYESİ HAKEMİ DARP ETTİ"

"Bu akşam Süper Lig’de Ankaragücü ile Rizespor arasında oynanan müsabakanın sonunda, Ankaragücü Başkanı ve AKP Kurucu Üyesi, 22 ve 23. dönem milletvekili Faruk Koca ve beraberindekiler, müsabaka hakemi Halil Umut Meler’i darp etti. Kendisine geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

"ÜLKEMİZ BAHİS SKANDALLARI VE ÇETECİLİKLE KOL KOLA YÜRÜYEN BİR DÜZENDE ÇÜRÜYOR"

2032 yılında UEFA tarafından düzenlenecek olan Avrupa Futbol Şampiyonası’na ev sahipliği yapacak olan ülkemizde bugün futbol, zenginlerin her gün daha da zengin olduğu bahis skandallarıyla ve çetecilikle kol kola yürüyen bir düzende çürümeye devam ediyor.

"SPORDA TUZ KOKTU"

Saray Rejimi futbola karışan bu çeteciliğe, her gün karşımıza çıkan onlarca skandala yol verirken; onun güdümündeki Türkiye Futbol Federasyonu, 2022 yılında Faruk Koca’ya Fair-Play ödülü vermişti. 20 yıllık AKP iktidarında her alanda olduğu gibi, sporda da tuz koktu! AKP düzenine yakışan bu görüntülerden utanç duyuyor, sporun getirildiği bu çürümeyle de mücadele edeceğimizi duyuruyoruz."

ekran-goruntusu-2023-12-12-000908.png