Türk Ocakları'ndan Bahçeli'ye yanıt: "Türk Ocakları'nın kimseden ders almaya ihtiyacı yok"

Türk Ocakları'ndan Bahçeli'ye yanıt: "Türk Ocakları'nın kimseden ders almaya ihtiyacı yok"

Türk Ocakları, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu konuk ettikleri için tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'ye "Ders almaya ihtiyacımız yok" yanıtını verdi.

Türk Ocakları Genel Merkezi, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun da katılımıyla sempozyum düzenleyen İstanbul şube yönetimini 'onay alınmadığı' için aynı gün görevden aldı.

Türk Ocakları, söz konusu etkinliğe Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu'nun davet edilmesine tepki gösteren MHP lideri Devlet Bahçeli'ye yönelik bir açıklama yaptı. 

Türk Ocakları'nın açıklamasında, şu ifadeler yer aldı:

"TÜRK OCAKLARI SİYASETİN DIŞINDADIR"

"Türk Ocakları yönetiminin milliyetçilik konusunda hiç kimseden ders almaya ihtiyacı yoktur. Türk Ocakları parti siyasetinin dışındadır ancak Türk kelimesinden tüyleri diken diken olanlarla yol yürümemiştir, yürümeyecektir. Türk Ocakları partiler üstüdür ancak Ermeni soykırımı yalanının propagandasını yapanlar veya hangi cenahtan olursa olsun Türk Devletine ‘seri katil’ diyenlerle bir arada olmamıştır olmayacaktır"

"BİZ HİÇBİR PARTİNİN ARKA BAHÇESİ DEĞİLİZ"

"Bizi yöneten siyasilere hatırlatırız ki; biz parti siyasetinin tarafı veya hiçbir partinin arka bahçesi değiliz. Bizim tek kaygımız Türk Milletinin birliği ve Türk Devletinin bekasıdır. Kimse unutmasın ki, merhum Dündar Taşer’in dediği gibi, ‘Türk Ocağı fazla kurcalamaya gelmez, oradan bozkurt çıkar. Bozkurt."