Ukrayna'daki üçlü zirve sona erdi... Savaşın enkazını Türk inşaat şirketleri kaldıracak!

Ukrayna'daki üçlü zirve sona erdi... Savaşın enkazını Türk inşaat şirketleri kaldıracak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ve Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres arasındaki üçlü zirve sona erdi.

Erdoğan, Zelenski ve Guterres, üçlü zirve için Ukrayna'nın Lviv kentinde bir araya geldi. Erdoğan, ilk olarak Zelenski ile Potoçki Sarayı'nda buluştu. İkili görüşmenin ardından BM Genel Sekreteri Antonio Guterris’in katılımıyla üçlü görüşme yapıldı. Zirve yaklaşık 40 dakika sürdü. 

TÜRKİYE-UKRAYNA TAHRİP OLAN ALTYAPININ İNŞASI İÇİN ANLAŞTI

Erdoğan'ın Ukrayna ziyareti sırasında, savaş nedeniyle tahrip olan altyapının yeniden inşası için Türkiye ile Ukrayna arasında anlaşma imzalandı.

ZELENSKİ: SAVUNMA İŞBİRLİĞİ KONULARINA DEĞİNDİK

Zelenski, Telegram hesabından yaptığı paylaşımda, “Lviv’deki görüşme sırasında, Recep Tayyip Erdoğan ile tahıl girişimini iyileştirme olasılığını, Zaporojye NGS etrafındaki durumu değerlendirdik. Ayrıca savunma işbirliği konularına değindik” diye yazdı.

Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski ve BM Genel Sekreteri Guterres ortak basın toplantısı düzenledi.

ERDOĞAN: UKRAYNA'NIN TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜNE DESTEĞİMİZİ VURGULADIM

Zelenski ile gerçekleştirdikleri ikili görüşmede, ülkeler arasındaki stratejik ortaklık düzeyindeki ilişkileri tüm boyutlarıyla değerlendirdiklerinin bildiren Erdoğan, "İş birliğimizi, dayanışmamızı mevcut şartlar altında ilerletme imkanlarını ele aldık. Tabii yaklaşık 6 aydır devam eden savaş, görüşmelerimizin ana konusunu teşkil etti. Ukrayna'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine desteğimizi bu vesileyle bir kez daha vurguladım" ifadelerini kullandı.

"YENİ BİR ÇERNOBİL YAŞAMAK İSTEMİYORUZ"

Erdoğan ayrıca, "Zaporijya Nükleer Santrali etrafında devam eden çatışmalardan duyduğumuz endişeyi dile getirdik. Yeni bir Çernobil yaşamak istemiyoruz" dedi.