Yandaş gazeteden Kılıçdaroğlu'na yanıt! Yeni Şafak: "3 değil 5 milyon harcadık"

Yandaş gazeteden Kılıçdaroğlu'na yanıt! Yeni Şafak: "3 değil 5 milyon harcadık"

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Yeni Şafak'ın kendisinin cumhurbaşkanı seçilmemesi için 3 milyon TL'ye yakın harcama yaptığını söylemişti. Gazeteden Kılıçdaroğlu'na yanıt geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında Yeni Şafak'ı işaret ederek, gazetenin kendisinin cumhurbaşkanı seçilmemesi için 3 milyon liraya yakın harcama yaptığını dile getirdi.

Kılıçdaroğlu'nun o iddiasına Yeni Şafak'tan yanıt geldi. Manşetten "3 değil 5 milyon harcadık" başlığını atan gazete şu ifadelerle iddiaya cevap verdi:

ekran-goruntusu-2023-06-21-183642.png

"KILIÇDAROĞLU'NUN VERDİĞİ RAKAMLAR SON 1 AYA AİT"

"Gruptaki sözleri sosyal medyada dalga konusu olan Kılıçdaroğlu, çok övündüğü hesap uzmanlığında bir kez daha yanıldı ve Yeni Şafak’ın reklam harcamalarını yanlış hesapladı. Yıllardan beri yaptığı yatırımlar, özel içerikler ve insan kaynağı ile Facebook’ta 9 milyon, Instagram’da ise bir milyona yakın takipçisiyle Türkiye’nin en büyük ve en etkili sosyal medya platformuna dönüşen Yeni Şafak’ın harcamaları 3 milyon TL ile sınırlı değil. Kemal Kılıçdaroğlu’nun verdiği rakamlar son 1 aya ait.

"YENİ ŞAFAK'IN YILIN İLK BEŞ AYINDA REKLAM HARCAMASI 5 MİLYON TL'Yİ BULDU" 

Yeni Şafak’ın yılın ilk beş ayında Facebook ve Instagram’ın çatı platformu Meta’ya yaptığı reklam harcaması 5 milyon TL’yi buldu. Bu yatırımlarla Yeni Şafak’ın hem takipçi sayısı yükseldi hem de içerikleri milyonlarca kişiye ulaştı. Yeni Şafak, 2023’te sosyal medya harcaması en yüksek yayın organı olarak kayıtlara geçti."