Yarın okullar tatil mi? MEB'den tatil açıklaması

Yarın okullar tatil mi? MEB'den tatil açıklaması

Müdür cinayeti sonrası öğretmenler karar almıştı. Bununla birlikte yarın 81 ilde okulların tatil olup olmayacağı merak konusu olurken Milli Eğitim Bakanlığı'ndan (MEB) bu konuda bir açıklama geldi.

Milli Eğitim Bakanlığı'ndan yarın okulların tatil olup olmayacağına ilişkin açıklama geldi.

İstanbul'da okul müdürünün katledilmesinin ardından öğretmenler yurt genelinde protesto kararı alırken, "Okullar 10 Mayıs cuma günü (yarın) tatil mi?" sorusu gündeme geldi.

10 MAYIS CUMA GÜNÜ OKULLAR TATİL Mİ? 

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) yetkilileri, okulların yarın tatil olduğu iddialarına ilişkin açıklama geldi. Okulların yarın kapalı olacağı iddialarını yalanlayan yetkililer, yarın okulların açık olacağı vurgusunu yaptı.

YABANCI UYRUKLU ÖĞRENCİ, ÖĞRETMENİ SİLAHLA ÖLDÜRDÜ

İstanbul'da yabancı uyruklu bir öğrenci okuldan atılmasından sorumlu tuttuğu okul müdürü İbrahim Oktugan'ı silahla vurarak öldürmüş ve bu durum protesto iddialarını gündeme getirmişti.

Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın da Bakan Yusuf Tekin'in davetini önemsediklerini, söz konusu eğitim çalışanlarının canı olduğunda hiçbir ayrılık gözetmeden bu konuda ortak hareket etmeyi son derece önemli bulduklarını belirtti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu tartışmalarının geçen dönem yapıldığında, şiddete ilişkin düzenlemeyi ısrarla istediklerini ancak genel kurul aşamasında muvaffak olamadıklarını söyleyen Yalçın, "Sayın Bakanımızın az önce meslek kanununa ilişkin özellikle düzenleme konusundaki paylaştığı kısmı son derece kıymetli buluyorum ve bunun takibini ısrarla bizler de yapacağız." dedi.