Yüksek kiralar nedeniyle annesinin yanına taşındı! Hafize Gaye Erkan: "Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı"

Yüksek kiralar nedeniyle annesinin yanına taşındı! Hafize Gaye Erkan: "Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı"

Yüksek kiralar nedeniyle annesinin yanına taşındığını söyleyen ve kira fiyatlarından şikayetçi olan Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan, "Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın partisi ve uyguladıkları ekonomi politikası nedeniyle konut ve kira fiyatları da diğer her şey gibi uçuşa geçmişti.

Bu durum hakkında tokat gibi itiraf Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB) Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan geldi. 161 bin TL brüt maaş aldığını söyleyen Erkan, “İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik” dedi.

Erkan’ın açıklaması sosyal medyada gündem oldu. Erkan’ın, fiyatlardaki artışları kaldığı dairenin apartman görevlisi “Sadık abi”ye sorduğunu söylemesi de tepki çekti.

"İSTANBUL, MANHATTAN'DAN PAHALI OLUR MU?"

Ek ödemeler dışında brüt maaşı 161 bin TL olan Erkan, Hürriyet Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan’a “Sosyal konut eksikliğinden dolayı kiralarda artış var. Ayrıca kiralarda Türkiye’ye özgü bir artış söz konusu. Cumhurbaşkanımız ve Cumhurbaşkanı yardımcımız da bu konunun üzerinde çok duruyorlar. Bir insanın 10 evi olmamalı, 10 insanın bir evi olmalı. İstanbul, Manhattan’dan pahalı olur mu? Biz İstanbul’da ev bulamadık. Müthiş pahalı. Annemlere yerleştik, onların yanında kalıyoruz” açıklamasını yapmıştı.