Yunanistan Başbakanı Miçotakis: "Erdoğan konuyu iç siyasette kullanıyor"

Yunanistan Başbakanı Miçotakis: "Erdoğan konuyu iç siyasette kullanıyor"

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, NATO Liderler Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan ile ilgili herhangi bir konuyu gündeme getirmediğini söyledi.

Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis, Madrid'deki NATO Liderler Zirvesi'nde Türkiye ile Yunanistan arasındaki gerilime dair dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

"ATİNA VE ANKARA ARASINDA İLETİŞİME İHTİYAÇ VAR"

Miçotakis, Erdoğan’ın kendisiyle tüm bağlarını kopardığını tekrar tekrar söylemesine rağmen, Atina ve Ankara arasında iletişim hatlarına ihtiyaç olduğunun altını çizdi ve "Görüşmemiz, konuşmamız ve durumu uluslararası hukuk çerçevesinde medeni bir şekilde ele almamız gerekiyor" dedi.

"TÜRKİYE, YUNANİSTAN'A KARŞI HERHANGİ BİR KONUYU GÜNDEME GETİRMEDİ"

Yunanistan Başbakanı Miçotakis ayrıca, devam eden zirve sırasında "Türkiye, Yunanistan’a karşı herhangi bir konuyu gündeme getirmedi." dedi. Miçotakis, Türkiye’nin konuyu gündeme getirmemesini NATO içerisinde destek bulmasının zor olmasına bağladı ve Erdoğan’ın konuyu genelde iç siyaseti kullanmak için gündeme taşıdığını belirtti.

"MİÇOTAKİS İLE İKİLİ GÖRÜŞME YAPMAM MÜMKÜN DEĞİL"

Erdoğan, NATO Zirvesi öncesi yaptığı açıklamada, "İkili bir görüşmeyi benim Miçotakis ile yapmam mümkün değil, bitti o iş kapattık kapıyı. Bundan sonra kendilerine çeki düzen verecekler, ondan sonra bakacağız" şeklinde konuşmuştu.