10 Ankaralı gazetecinin siyasi kehanetleri: 2018’de ne olacak?

10 Ankaralı gazetecinin siyasi kehanetleri: 2018’de ne olacak?

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, aralarında Abdulkadir Sevi'nin de yer aldığı Ankara'lı 10 gazeteciye 2018'de Türkiye gündemini etkileyebilecek gelişmeleri sordu. Gazeteciler, erken seçim, İyi Parti, OHAL, Abdullah Gül ile Enis Berberoğlu ve Selahattin Demirtaş'a ilişkin soruları yanıtladı.

Hürriyet yazarı Deniz Zeyrek, aralarında Abdulkadir Sevi'nin de bulunduğu Ankara'lı 10 gazeteciye 2018'de Türkiye gündemini etkileyebilecek gelişmeleri sordu. Zeyrek, 4’ü TV kanallarından, 3’ü ise gazetelerin Ankara’daki temsilcileri ve Başkentte yaşayan iki siyaset yazarının bulunduğu gazetecilerle 2018 gündemine bakarken, Hürriyet yazarı Selvi dışındaki meslektaşları isimlerinin açıklanmasına izin vermedi.

Deniz Zeyrek, “2018’de ne olacak? 6 soruda 10 Ankaralı gazetecinin siyasi kehanetleri..." başlığıyla yayımlanan yazısında, Türkiye siyasetinin de yeni yıla hazırlandığını belirtti.

Buna göre, erken seçim olur mu sorusuna Zeyrek, anket sonuçlarına bakılırsa bunun gerçekleşme ihtimalinin olmayacağını belirtirken, Selvi ise 2018’de erken seçim beklemediğini kaydetti. Diğer yanıtlarda ise ağırlıklı olarak erken seçim ihtimalinin bulunmadığı kaydedildi.

‘OHAL kalkar mı?’ sorusu Abdülkadir Selvi dışında olumsuz yanıtlandı.

İYİ PARTİ TUTAR MI?

Meral Akşener ve İYİ Parti’nin tutup tutmayacağı sorusu ise Zeyrek tarafından boşluğu doldurulacağı şeklinde, Selvi tarafından ise tutmayacağı yönünde cevaplandırıldı. İsminin açıklanmasını istemeyen başkentli bir gazeteci, “Akşenervari’ bir siyasi hareketin Türkiye’de karşılık bulması imkânsız. Akşener’in ismi İsmail Cem, Abdüllatif Şener, Hüsnü Doğan ve Hüsamettin Cindoruk gibi siyasilerin yanına yazılacak” değerlendirmesi yaptı.

Bir başka soru ise ‘Erdoğan-Bahçeli ittifak işini ileriye götürür mü?’ oldu. Zeyrek, Erdoğan’ın, oranı ne olursa olsun Bahçeli’nin desteğine, Bahçeli’nin de Erdoğan’ın başarısına ihtiyaç duyduğunu belirtirken, Abdulkadir Selvi, “Öyle görünüyor. 2019 Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde ittifakı ileriye götürecekler” görüşünü belirtti. Bir gazeteci ise “Bahçeli ittifakı süreli bir ittifaktır ve tüketilmek üzeredir, belki bir seçime kadar bu bitkisel hayat ittifakı sürer” ifadesini kullandı.

GÜL, ARINÇ VE DAVUTOĞLU

‘Abdullah Gül, Bülent Arınç ve Ahmet Davutoğlu daha görünür olur mu?’ şeklindeki soruya, Zeyrek, bunun adı konulmamış bir siyasi harekete de dönüşebileceği görüşünü dile getirdi. Selvi, “Gül’ün daha görünür olacağı anlaşılıyor ama etkili olur mu? Emin değilim” dedi. Gazeteciler, Davutoğlu’nun görünür olma ihtimalinin zor olduğunu kaydetti.

Bir başka soruya ise Enis Berberoğlu’nun serbest kalacağı ancak Demirtaş hakkında olumlu gelişme beklenmediği belirtildi.