10 Kasım’da Atatürk’e Türk Bayrağı çiğneten gazete hangisi? Okuyunca çok şaşıracaksınız!

10 Kasım’da Atatürk’e Türk Bayrağı çiğneten gazete hangisi? Okuyunca çok şaşıracaksınız!

Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebedi istirahadine çekilişinin 79’uncı yıldönümü dün bütün yurtta anıldı. Gazeteler de Atatürk’ün aramızdan ayrılışını birinci sayfalarına taşıdı. Vatan Partisi’nin gazetesi olarak bilinen Aydınlık Gazetesi ise bir skandala imza attı.

 10 Kasım gazete manşetlerinde çoğunlukta Cumhuriyetimizin kurucusu, Başkomutan Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün aramızdan ayrılışının 79’uncu yıldönümü yer buldu. Türkiye’de çıkan spor gazeteleri de dahil tüm gazeteler Ata’nın aramızdan ayrılışının yıldönümüne birinci sayfalarında yer yer verirken sadece Yeni Akit adlı Gazete bunu yapmadı. Atatürk yerine bu gazete Osman Yüksel Serdengeçti’yi andı.

Dünkü gazete manşetlerinde bir başka dikkat çeken nokta ise hükümete yakın olarak bilinen gazeteler daha önceki yıllarda 10 Kasım’a daha az yer verirken bu 10 Kasım’da daha büyük gördü, daha fazla yer verdi. Bu durum AKP Hükümeti’nin değişen politikaları ile yorumlandı

BU OLMADI AYDINLIK GAZETESİ

Vatan Partisi’nin gazetesi olarak bilinen, Atatürkçü bir yayın politikası izleyen Aydınlık Gazetesi 10 Kasım’ı tam sayfa duyurdu. Sayfada Anıtkabir’ ve önünde ellerinde kocaman bir Türk Bayrağı ile kalabalık, Anıtkabir’in arkasında ise İsmet Paşa ve silah arkadaşları yer alırken, Atatürk de önde, kalabalık grubun taşıdığı Türk Bayrağı’nın üzerinde yürürken resmedildi.

O ATATÜRK Kİ YUNAN BAYRAĞI’NI ÇİĞNEMEDİ

Gazi Mustafa Kemal İzmir’den Yunan askerlerini denize döktüğü gün 9 Eylül 1922’de halkın sevinç çığlıkları ile konaklayacağı Karşıyaka’daki İplikçizade Köşkü’ne doğru ilerliyordu. Halk Ata’sına sevgi gösterilerinde bulunuyor Köşke yaklaştıkça kalabalık da artıyordu.  Köşkün önüne geldiklerinde kadınlı, erkekli muazzam bir topluluk birikmişti. Atatürk onları selamlayarak köşke yöneldiğinde yüzü asıldı. Kaşlarını çattı. Çünkü, geçeceği yerde boylu boyunca bir Yunan Bayrağı seriliydi. Karşılayıcılara bunun nedenini sordu. Onlar da, “Yunan Kralı Konstantin’in 1921 yılında İzmir’e geldiğinde bu köşkte ağırlandığını; yere serilen Türk Bayrağını çiğneyerek içeri girdiğini” anlattılar.

Atatürk’ün yanıtı kısa ve kesindi: “Yunan Kralı hata etmiş.  Çünkü,  bayrak bir milletin onurudur. Ben bu hatayı tekrarlamam” diyerek, yerdeki bayrağı kaldırttı. Köşkün bembeyaz mermerlerinde ilerleyerek, içeri girdi."

Işte o ilk sayfa: