Kılıçdaroğlu'nun çay ikram ettiği işçiler gözaltına alındı

Kılıçdaroğlu'nun çay ikram ettiği işçiler gözaltına alındı

Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz günlerde DİSK'e bağlı Birleşik Metal İş’e bağlı grevci POSCO işçilerini ziyaret ederek işçilerin sorunlarını dinleyip çay içtiği işçiler gözaltına alındı.

Sendikal hakları için bugün Ankara’ya yürüyüş başlatacak olan Posco Assan işçileri ile Birleşik Metal-İş Sendikası Genel Başkanı Adnan Serdaroğlu, Genel Sekreter Özkan Atar, Genel Örgütlenme Sekreteri Hami Baltacı ve şube yöneticileri, yürüyüşe başlamadan fabrikanın önünde gözaltına alındı. Birleşik Metal-İş, İşçilerin ve sendika yöneticilerinin polis tarafından darp edildiğini duyurdu.

Kocaeli’nde sendikalı oldukları için işten atılan ve direnişlerini sürdüren Posco Assan işçileri bugün 42 gündür gönderilmeyen toplu sözleşme yetkisini sormak için Ankara’ya, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na doğru yürüyüş başlatacaktı. Yürüyüş başlamadan işçiler ve sendika yöneticileri gözaltına alındı.

NE OLMUŞTU?

Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Kemal KılıçdaroğluDİSK’e bağlı Birleşik Metal İş’e bağlı grevci işçileri ziyaret ederek sorunlarını dinlemiş, işçilere çay ikram etmişti.