1,5 milyar lira harcanan Ankapark'ın çilesi bu sefer işçiye!

1,5 milyar lira harcanan Ankapark'ın çilesi bu sefer işçiye!

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın açılışını yaptığı ve yapımı için 1,5 milyar lira harcanan Ankapark’ta çalışanlar iki aydır maaş alamıyor. Ankapark'ın işletmesini alan ortak girişim grubu, çalışanlara sadece 100’er lira yatırdı.

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla görevine son verilen eski başkan Melih Gökçek'in Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde 1,5 milyar lira harcanarak yapımına başlanan Ankapark (Wonderland Eurasia), yıllık 26 milyon lira bedelle GBM Ticaret & Çelik Ortak Girişim Grubu'na kiraya verilmişti.

Atatürk Orman Çiftliği arazisi gasp edilerek üzerine kurulan Ankapark, kazalar ve arızalardan sonra şimdi de çalışanlarına yönelik hak gasplarıyla gündeme gelmeye başladı.

Erdoğan'ın seçim yatırımlarından biri olan Ankapark (Wonderland Eurasia) iki ayı aşkın bir süredir çalışanlarına maaş ödemiyor.

Çalışanların ve kamuoyundan gelen tepkiler üzerine 'alfabetik sıraya göre maaşları ödeyeceğiz' açıklaması yapan GBM Ticaret & Çelik Ortak Girişim Grubu, çalışanlarının hesaplarına sadece 100'er lira yatırdı.

HARÇLIK GİBİ PARA YATIRILDI

İki aydır maaş beklerken hesaplarında sadece 100 lira gören işçiler duruma tepki gösterince, maaşların tamamının önümüzdeki hafta ödeneceği söylendi.

Ancak haklarını talep eden işçiler daha öce bir çok kez tehdit eden GBM Ticaret & Çelik Ortak Girişim Grubu yöneticilerinin işçilerin bir bölümü hakkında tutanak tutulduğu öğrenildi.