15 Temmuz anma töreninde kriz: CHP'li başkan vekili töreni terk etti 

15 Temmuz anma töreninde kriz: CHP'li başkan vekili töreni terk etti 

15 Temmuz Türkiye'nin dört bir tarafında anıldı. Büyükçekmece'de de düzenlenlenen anma töreninde skandallar yaşandı. Kaymakam, CHP'li Belediye Başkan vekiline söz hakkı vermedi. Bunun üzerine de Büyükçekmece eski kaymakamı Belediye Başkan vekili Hayrettin Altunok tören alanını terk etti

Büyükçekmece eski kaymakamı Belediye Başkan vekili Hayrettin Altunok, dün gece yaşanan kriz ile ilgili basın açıklaması yaptı. Açıklamasında Altunok yaşananların '15 Temmuz ruhuna' yakışmadığını belirtti.

Basın açıklamasında "15 Temmuz 2016 tarihinde yapılmak istenen hain darbe girişimin yıldönümünde şehit ve gazilerimizi anmak, milli birlik ve beraberliğimizi bir kez daha vurgulamak için 15 Temmuz  anma törenlerinde Büyükçekmece Belediyesi olarak tüm gücümüz ve imkanlarımızla yer aldık. 14 Temmuz Cuma günü şehitlerimiz için okunan mevlitte, 15 Temmuz Cumartesi sabahı Atatürk Anıtı’nda düzenlenen saygı duruşu ve anma törenleri etkinliğinde ve aynı akşam gerçekleşen şehitlerimizi anma ve demokrasi yürüyüşünde de bulunduk. Ancak üzülerek belirtmek isteriz ki, yürüyüş sonrasında yapılan programda yaşananlar 15 Temmuz’un manasına ve ruhuna yakışmamıştır." ifadeleri yer aldı.

KENDİSİ DE BÜYÜKÇEKMECE ESKİ KAYMAKAMI OLAN ALTUNOK PROTOKOL DERSİ VERDİ

Basın açıklamasında şimdiki Büyükçekmece Kaymakamı'na 'protokol' dersi verilerek "Bütün devlet erkanının hazır bulunduğu törende yapılan konuşmalarda protokol gereği ilçe kaymakamından sonra konuşması gereken Büyükçekmece Belediye Başkan Vekili konuşması gerekirken, konuşmada protokol sırasına uyulamaması ve belediye başkan vekiline söz verilememesi nedeniyle üzülerek töreni protesto edip tören alanından ayrıldık." denildi.

BUNLAR VATAN VE DEMOKRASİ AŞKIMIZI DAHA BÜYÜTECEK

Basın açıklamasının sonunda şu ifadeler yer aldı:

Şunu özelikle belirtmek isteriz ki; bu tür hatalar kasti veya bilinçsiz yapılmış olsa da bizim vatan sevgimizi, demokrasi aşkımızı daha da büyütecektir.